Oliva i la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València celebren el 25 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics

0
910
Oliva
Un dels moments de l'acte.

L’ajuntament d’Oliva i la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València han acollit un acte institucional que ha tingut lloc a les 11.30 h a l’Hort de la Bosca.

En l’acte han participat amb unes breus intervencions la presidenta del PEN, Àngels Gregori; la codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer; la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; i l’alcalde d’Oliva, David González.

En acabar les intervencions de la taula institucional, la professora Carme Junyent i el professor Vicent Franch, han realitzat les seues ponències sobre la significació històrica de la declaració dels Drets Lingüístics i la seua importància, per commemorar el seu 25 aniversari.

A l’acte han assistit també altres membres de la corporació, com ara regidores i regidors i portaveus dels grups polítics.

David González, ha assegurat que “aquest reconeixement dels drets lingüístics, com a dret fonamental, adquireix major importància en el cas de les llengües minoritzades, com és el cas de la nostra, que a més a més necessiten mesures de foment i discriminació positiva que n’asseguren el seu ús en les mateixes condicions”. Ha afegit que des de l’ajuntament es té consciència d’aquesta realitat, i la institució està compromesa en la defensa i la promoció del valencià, “des d’una actitud oberta i tolerant, però amb la ferma convicció que no volem perdre allò que ens identifica”.

La codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa, ha comentat que «aquest acte és una afirmació de la necessitat de seguir treballant per garantir en la societat valenciana el dret individual de totes les persones a preservar i transmetre la seua llengua familiar».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí