Oliva es suma a les activitats mediambientals “Ciutat Reciclada” amb l’ajuda del Consorci de Residus

0
896

La Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament d’Oliva ha elaborat un programa mediambiental, amb diverses activitats destinades a la sensibilització mediambiental dels nostres ciutadans. Entre la població diana estan els col·legis de Primària, instituts de Secundària, col·lectius de la tercera edat i ames de casa, entre altres.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient, ha volgut donar compliment a una de les accions emmarcades en el Pla d’Acció de l’Agenda Local 21, la qual fa referència a la responsabilitat municipal en matèria educativa mediambiental.

Arbre de Nadal reciclat.

Ara en Nadal, l’ajuntament d’Oliva, juntament amb el Consorci de Residus (COR), ha programat una sèrie d’activitats per a visualitzar tres conceptes importants: ‘Reduir, Reciclar i Reutilitzar’, «totes tres en majúscules. Aquest arbre representa tres actituds que els ciutadans podem aportar, i que són consumir menys plàstic, sempre que siga possible, separar el plàstic de la resta del fem, i donar-li una segona o tercera vida».

«A les xarxes socials s’han visualitzat comentaris sobre l’arbre, la majoria d’ells en positiu, i és d’agrair; però cal fer un esforç per a utilitzar correctament els termes: un arbre Reciclat i Reutilitzat amb botelles de plàstics, posa en evidència la carència ecològica de la nostra conducta com a éssers humans. Si, per exemple, s’hagués fet un arbre ple de taronges valencianes, estaríem parlant d’un arbre ecològic; no és el cas», indica la regidora Imma Ibiza. L’arbre de Nadal de botelles de plàstic visualitza l’excés de consum de plàstic (la primera R, cal reduir en consum), també indica que ha hagut una separativa (la tercera R, reciclar) i finalment s’ha construït una estructura decorativa (tercera R, reutilitzar).

La regidoria de Medi Ambient vol agrair públicament el treball que han fet els col·legis de Primària en el projecte “Ciutat Reciclada”. «Cal destacar que el col·lectiu educatiu sempre s’ha implicat davant de qualsevol activitat proposada per l’Ajuntament d’Oliva. Gràcies a totes i tots els xiquets/es que han estat donant la vara a casa, per a recollir botelles, i que han participat en el taller de tall i confecció nadalenc».

«Igualment és important reconèixer l’esforç fet per la brigada municipal d’Obres i Serveis, que durant tres dies han estat treballant colze a colze amb l’empresa contractada pel Consorci de Residus. També el departament de Festes, que ha col·laborat amb la instal·lació de la llum, i al personal municipal d’electricitat; a tots aquells que des de la seua voluntat han fet possible aquest projecte».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí