Oliva destina 20.000 euros a la protectora d’animals Vedama

0
1168
Un dels moments de la signatura del conveni.

L’ajuntament d’Oliva ha signat un conveni de col·laboració amb Vedama pel qual destinarà 20.000 euros a la protectora d’animals. El dia a dia de la protectora, segons destaca Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, des de l’associació es realitzen tasques per buscar cases d’acollida, ja siga temporal o permanent, i proporciona menjar i cures sanitàries als animals.

“Pels matins un oficial, contractat per l’Ajuntament treballa a jornada completa mantenint les instal·lacions en perfectes condicions de salubritat. Per les vesprades, una persona contractada per Vedama gestiona les tasques pròpies de la protectora: entrades i eixides d’animals, recerca de cases d’acollida, vigilància de la salut dels animals, i si cal, portar-los al veterinari, proporcionar-los aliments… i en general els caps de setmana i festius, són els voluntaris els qui s’encarreguen del conjunt d’aquestes tasques. Podem dir que el refugi d’animals està sempre custodiat”, assegura la regidora.

A més a més, l’Associació Vedama va més enllà i treballa fent activitats de sensibilització, entre les quals cal destacar la Trobada Canina, que en 2019 celebrarà la setena edició.

Per aquest motiu el departament d’Hisenda i el de Salut Pública han apostat per anar incrementant progressivament la quantia subvencionada. “Des de 2016 fins a 2018 la subvenció al treball realitzat per la Protectora d’Animals Vedama s’ha incrementat en 4.000 €”.

“L’ajuntament d’Oliva també és conscient que la realitat en matèria d’animals està parcialment resolta. És bastant evident que Oliva no té pràcticament gossos abandonats, malgrat que encara es donen alguns casos aïllats de gossos maltractats, però també és cert que cada vegada més s’aplica i regula la normativa sobre tinença d’animals”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Fallece un joven de 20 años en Sueca tras caer con su coche a una acequia

Ibiza recorda que l’espectre animal no es redueix a l’espècie canina, “fa unes setmanes anunciàvem la posada en funcionament d’un conjunt d’accions per a controlar la colònia de gats, una tasca ingent en la qual treballen junts l’administració i la protectora, una tasca que necessita de més voluntaris per controlar la població de totes les colònies detectades arreu del municipi d’Oliva”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here