Oliva convertirà els transformadors d’Iberdrola en murals informatius per a la lluita integrada

0
1501
Oliva
Un dels moments de la presentació.

El Departament d’Agricultura d’Oliva ha anunciat que s’està portant a terme diversos projectes sostenibles per tal de millorar i potenciar l’agricultura del municipi, com ara el Pla de Lluita Integrada com a mètode natural per a previndre les plagues i reduir l’impacte mediambiental, que aposta per una tècnica sostenible que substitueix l’ús de productes agroquímics per depredadors naturals que es mengen els insectes nocius per a les plantes i/o els fruits. Tot amb un control i amb accions preventives i reactives.

El regidor d’Agricultura, Miquel Doménech; German Gisbert, representant d’Iberdrola; i Jaume Morera, artista local; han presentat aquesta iniciativa que pretén conscienciar a la gent i informar-la de la tècnica i dels beneficis de la lluita integrada. Per a aquesta visibilització s’han utilitzat els transformadors que ha cedit Iberdrola per tal de fer murals amb la informació de la fauna útil per a l’agricultura, amb les dades de cada depredador natural, la manera d’actuar i els seus beneficis.

Segons informen fonts municipals, els murals els realitzarà l’artista local Jaume Morera (@pinkwords) que ja va formar part d’aquest projecte, en crear la part gràfica informativa, on s’explicava el projecte amb la informació del control biològic i la fauna útil i amb la creació del logo del Pla de Lluita Integrada. La visibilització d’aquest projecte es va iniciar en la jornada per a commemorar el Dia Mundial de l’Agricultura, que es va pintar el primer mural en la finca de Martí de Veses.

El regidor d’Agricultura, Miquel Doménech, ha destacat la col·laboració d’Iberdrola, que ha cedit l’espai de tres transformadors en la platja i dos en el poble, amb l’objectiu d’integrar els murals amb els paisatges. A més, ha volgut agrair la tasca de Jaume Morera en aquesta fase del pla de lluita integrada i ha assegurat que “continuem apostant per la nostra agricultura, pel nostre municipi i sobretot, per la sostenibilitat.”

El representant d’Iberdrola, German Gisbert, ha destacat que és una gran iniciativa que “encaixa en els nostres valors i objectius, ja que està catalogada en l’àmbit de sostenibilitat”. Per a la visibilització d’aquest projecte, a més dels murals, el regidor d’Agricultura ha comentat que el pròxim pas serà la cartelleria per als centres educatius, per a conscienciar a xiquetes i xiquets d’Oliva de l’ecosistema natural i la fauna útil.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here