Oliva commemorarà el Dia Mundial de l’Agricultura amb tres jornades participatives

0
1587

El departament d’Agricultura, juntament amb les àrees de Comerç, Mercats i Consum i Participació Ciutadana, han organitzat tres jornades participatives i informatives per ressaltar la importància de l’agricultura en el municipi per tal de celebrar el Dia Mundial de l’Agricultura, dia 9 de setembre.

Segons indiquen fonts municipals, el primer acte serà la jornada informativa amb Hèctor Carrió, enginyer agrònom, Vicent Domingues, gerent de Pego Natura, i David Bosh, president de l’Associació de productors del Garrofó VLC. Aquest esdeveniment, que comptarà amb una degustació de granissats naturals de l’empresa Granny i la presentació dels projectes que s’estan portant a terme des del Departament d’Agricultura de l’ajuntament d’Oliva, serà el dia 9 de setembre en la Finca de Martí Deveses, en el camí del Collado, a les 9.30 h i les persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament, enviant un correu a olama@oliva.es o cridant al 663 874 085 o al 647 690 772.

Ajuntament d’Oliva.

El divendres, 10 de setembre, les parades del Mercat Municipal, amb cada compra, repartiran llavors proporcionades per l’empresa Agrogibe, per a incentivar a la gent a la sembra i a la cura de l’agricultura, apunten les mateixes fonts.

Tal i com informen des del consistori, el dissabte 11 de setembre tindrà lloc, davant del Mercat Municipal, un taller introductori a l’hort urbà, impartit per l’empresa Ideari, on els interessats podran acudir de 10 h a 13 h per tal d’aprendre a realitzar els seus planters, i on es donaran bombes de llavors silvestres i autòctones a cada participant. El taller anirà adreçat a tota classe de públic, però especialment a xiquets i xiquetes per tal d’ensenyar-los els diferents tipus de llavors autòctones, segons les temporades. Per a aquesta activitat no caldrà inscripció, ja que la duració de cada taller serà d’aproximadament 20 minuts, amb un màxim de 15 participants.

“Amb aquests actes volem ressaltar que la cura del nostre camp no és sols per a la gent que es dedica a l’agricultura, sinó que és important la participació de la ciutadania per tal de donar-li força a aquest sector, i també que xiquets i xiquetes aprenguen el valor de sembrar i cuidar els planters” ha assegurat Miquel Doménech.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí