Oliva combat les plagues del camp amb la solta controlada d’insectes depredadors

0
1010
Oliva
Sanitat vegetal.

El regidor d’Agricultura, Miquel Doménech, acompanyat de dos agricultors locals, s’ha reunit amb Josep Sarrió, responsable tècnic del Servei de Sanitat Vegetal i Protecció Fitosanitària que pertany a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Transició Ecològica, amb la finalitat de buscar una solució al problema ocasionat per les diferents plagues que amenacen la bona productivitat del nostre camp.

«Estem apostant per un canvi metodològic en la producció agrària, denominat producció integrada, que consisteix a introduir mecanismes de producció natural que asseguren, a llarg termini, una agricultura sostenible. El control biològic en males herbes inclou agents herbívors i patògens per a les plantes a eliminar. Els depredadors, com ara la marieta i crisopa, són espècies de vida lliure que consumeixen un gran nombre de preses durant la seua vida.»

Segons apunten fonts municipals, «en una primera actuació es farà una solta en diferents punts del nostre terme d’un insecte anomenat Cryptoleamus Montrouzieri de nom comú «Marieta» que és un depredador voraç i molt eficaç de diferents plagues que afecten el nostre camp. Si s’obtenen els resultats esperats, està previst que la solta es faça de forma habitual durant la temporada de producció».

En una segona actuació, apunten, els tècnics de Conselleria faran una solta massiva i controlada d’un paràsit anomenat Anagyrus Aberiae per controlar altre paràsit com el Cotonet de les Valls, paràsit que és molt més específic d’aquesta plaga que ja està afectant-nos en molts punts del nostre terme.

En aquest moment es farà la prova, amb una dins del terme municipal, i el seguiment amb l’ajuda dels agricultors per veure quins són els resultats. «Des del Departament d’Agricultura estem conscienciats per afrontar aquest canvi de control de plagues i posarem tot l’esforç i treball perquè els nostres agricultors estiguen sempre acompanyats i assessorats, i puguen afrontar dit canvi. En aquest sentit estem treballant en una programació de cursos, xarrades i formació continuada de la mà d’especialistes en la producció integrada», ha assegurat el regidor.

Miquel Domench explica que la finalitat d’iniciar aquesta metodologia per al control de les plagues està coordinada amb la conselleria i té com a finalitat l’obtenció de dades per poder elaborar patrons específics per frenar l’afecció del Cotonet i d’altres plagues.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí