Oliva: ciutat de possibilitats sense oportunitats

0
2073

Carlos Mengual

Portaveu del PSPV-PSOE a Oliva

Oliva és extraordinària, i no ho dic perquè tinc la sort d’haver nascut en ella, si no perquè ho és. Moltes de les ciutats valencianes referents, no tenen la “genètica”, ni de lluny, que té Oliva. Un casc antic envejable, marjal, platja, agricultura, gastronomia, comerç de qualitat, caràcter de la gent, festes,  patrimoni històric, cultura,…torne a repetir, i sense idea de ser egòlatra, que no conec municipi que tinga tanta capacitat per donar oportunitats.

Però la realitat és ben distinta a les capacitats. Si algú, que no coneguera “in situ” la nostra localitat, si no a través de imatges, i observara una fotografia del Forn Romà, o d’un samaruc, de les ones de la platja, d’una pebrera farcida, de Brines, d’un capità moro, d’un taronger, o de la Casa de Mayans, asseguraria, sense dubte, que eixa ciutat vista en imatges, té una certa prosperitat, que és una ciutat “viva”, però amb tristor, torne a repetir, que no és la realitat.

El que veiem diàriament, malauradament, al nostre municipi és: tancament de comerços, emigració dels nostres joves, disminuir nombre d’habitants, augment de l’atur, horts abandonats, i per a les nostres capacitats, poca gent que ens visita.

I que estem fent mal? Primer no tindre un projecte. El Govern actual no sap o no vol saber que és allò que necessita Oliva, i s’ha pogut comprovar amb els Fons FEDER, on no hem segut escollits, i tota la corporació érem conscients que no ens ho anaven a concedir, perquè la qualitat del projecte era ben pobra, sent benevolent.

Després, no tenim dirigents amb eixes perspectives d’ambició per Oliva, si no més bé, polítics preocupats en altres aspectes, poc beneficiosos per a la nostra ciutat. Primer, al ser un “quatripartito”, es preocupen més en “guanyar-li” la partida a l’altre, que en fer un projecte comú, i després, perquè els preocupa més “la política de escaparate” que la solució als problemes. Pocs anuncis han fet respecte al canvi a Oliva, però els pocs no han segut vertaders: anunci de realitzar un espai d’hotels al sector 18, no sabem res més; estar dintre del pla d’alcaldes, tampoc hem fet res; pla d’acció al casc antic, seguim sense avançar; o el Pojecte EDUSI dels fons FEDER, que ja sabem el que vam enviar. Així, no canviarem mai Oliva, i aquesta continuarà morta.

I que necessitem? Primer un projecte transversal de totes les possibilitats d’Oliva. I estic més que convençut, que podem centrar el nostre model (que ara no hi ha) cap al turisme de qualitat. Després, uns polítics que pensen en el bé dels ciutadans, i que treballen de forma conjunta per a millorar Oliva. No és fructífer per a Oliva tindre polítics que sols pensen en beneficis electorals, o en ser més que el del costat. Necessitem una nova fórmula d’entendre la política a Oliva, per dirigir un projecte que puga canviar la situació.

I ara és el moment. Tenim una oportunitat única. Tenim un economia sostenible, envejable, i gràcies a les distintes corporacions que han anat situant una bona hisenda a Oliva. I per tant tenim capacitat d’invertir. I també, estem veient que estan aplegant distintes subvencions de la resta d’administracions.
Oliva no pot continuar morta, sense model econòmic,…sent una ciutat de possibilitats, però sense oportunitats.

 

Carlos Mengual – Portaveu del PSPV-PSOE a Oliva