Oliva celebra el Dia Mundial de l’Agricultura amb una jornada informativa sobre la cura del sector


0
2607
Oliva
Un dels moments de la jornada.

L’ajuntament d’Oliva ha realitzat una jornada informativa amb experts en el tema, exposant millores i projectes per al terme municipal i consells i actes per a la cura de l’agricultura; amb motiu del Dia Mundial de l’Agricultura.

Aquesta jornada formativa ha tingut lloc en la Finca de Martí de Veses, a les 10.30 h, amb la presència de l’alcalde, David Gónzalez; el regidor d’Agricultura, Miquel Doménech; membres de la corporació municipal, agricultors, agricultores i participants del taller Centelles.

L’acte s’ha iniciat amb la presentació dels ponents i dels projectes que està portant a terme l’àrea d’Agricultura de l’ajuntament d’Oliva, per part del regidor Miquel Doménech, que ha exposat projectes com el Pla Estratègic, les millores de camins agraris i el Pla de Lluita Integrada. “Cal destacar també les accions de la conselleria, com ara la campanya contra la mosca del mediterrani per tal de protegir els nostres camps. Seguim apostant per l’agricultura sostenible i per la formació adequada, amb cursos didàctics per a totes aquelles persones interessades en l’agricultura”, ha afegit Doménech.

Segons informen fonts municipals, l’esdeveniment ha començat amb la lectura del manifest per part de Vicent Faro, representant de la part ecològica d’AVA. A continuació, Hèctor Carrió, enginyer agrònom, ha sigut el primer a presentar els seus projectes. Carrió ha redactat el Pla Estratègic del desenvolupament agrari d’Oliva i en aquesta jornada ha presentat la situació actual del municipi i els projectes de millora. Seguidament, Vicent Dominguis, gerent de Pego Natura, ha exposat el projecte de recuperació de l’arròs Bombó de Pego, amb consells sobre la seua producció i la cura del camp.

Tot seguit, s’ha donat pas a la degustació dels granissats de productes naturals, sense additius, de Granny, on Vicent el representant de l’empresa, ha exposat el seu producte i l’evolució de l’empresa. L’últim ponent ha sigut David Bosch, president de l’Associació de productors del Garrofó VLC i llaurador en Horteta de Greta, que ha presentat el projecte Horteta de Greta i la sembra i cura de la varietat de fesols, i ha aconsellat als productors presents.

“A més, per continuar amb la celebració d’aquest dia, amb la col·laboració de l’àrea de Comerç, el Mercat Municipal entregarà, per cada compra, unes llavors aromàtiques i culinàries fins a acabar existències. I amb la col·laboració del departament de Participació Ciutadana, s’ha preparat per al dissabte de matí, davant del mercat, un taller introductori a l’hort urbà”, ha conclós Miquel Doménech.

El regidor ha agraït l’assistència i col·laboració dels assistents i ha destacat els projectes ja començats, com ara la visibilització del Pla de Lluita Integrada amb el començament d’un mural en la mateixa Finca de Martí de Veses, que continuarà en diversos espais pel poble i la platja.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here