Oliva aprova per unanimitat al Consell Municipal de Turisme les comissiones que impulsaran la nova estratègia turística

0
683
Membres del Consell.

El Saló de Plens de l’ajuntament d’Oliva va acollir la sessió ordinària anual del Consell Municipal de Turisme amb la presència de l’alcalde, David González, com a president del Consell, la regidora de Turisme, Mireia Morera, com a vicepresidenta i coordinadora d’aquest fòrum professional en matèria turística, i altres representants de grups polítics del municipi.

Així mateix, també van estar presents els principals representants del sector turístic de la ciutat, empreses turístiques i altres organismes vinculats al sector que formen part del màxim òrgan assessor en matèria turística.

La creació de meses sectorials per a dinamitzar els pilars fonamentals d’Oliva com a destinació turística i la generació de sinergies entre tots els agents implicats del sector va centrar la celebració d’aquest Consell. A més, Mireia Morera va presentar l’informe d’activitats de l’any 2018 que resumeix totes les actuacions que s’han desenvolupat des del departament que dirigeix.

Creació de les comissions de treball

El Consell va aprovar, de manera unànime, la creació de tres equips de treball que, integrats per actors implicats del sector privat i públic, seran els que interactuen per a la creació de diferents productes turístics i la definició de noves estratègies turístiques.

La primera d’aquestes comissions està dirigida a actualitzar i revisar el Pla Estratègic d’Oliva, redactat l’any 2006, tenint en compte la promoció i protecció dels recursos turístics de manera sostenible. A més, aquesta comissió s’ha marcat com a objectius prioritaris l’estudi de la classificació i zonificació de sòl per a la implantació d’activitats turístiques i la proposta anual d’una sèrie d’accions encaminades al desenvolupament sostenible d’Oliva com a destinació turística.

De la mateixa manera es va aprovar la constitució de la comissió Oliva Activa, una delegació que naix amb la idea de traslladar propostes per a protegir els recursos naturals i al mateix temps habilitar espais per a la pràctica de les diferents modalitats esportives. Aquesta modalitat turística complementa i ajuda a la desestacionalització de la destinació d’Oliva, incorporant una característica que la diferència i la converteix en un destacat referent turístic a nivell internacional.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Oliva reforma el seu Trinquet Municipal per solucionar els problemes de filtracions d’aigua

Finalment, es va crear la comissió d’Oliva Gastronòmica, un equip de treball generat amb l’objectiu de posar en valor la cuina i els plats típics d’Oliva, treballant la imatge turística de la nostra terra com a destinació gastronòmica, amb una cuina autèntica, diferent, sana i saludable.

D’altra banda, segons fonts municipals, l’afluència de visitants a la Tourist Info ha augmentat més d’un 30 % respecte al 2018, sent un 56% per a visitants estrangers (7.633) i un 44 % els visitants nacionals (6.084).
Finalment cal destacar que des d’Oliva Turisme s’han gestionat subvencions a entitats locals per valor de més de 110.000 euros procedents de la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana.

Mireia Morera ha mostrat la seua satisfacció pel treball realitzat encara que ha insistit en la necessitat de continuar amb la línia estratègica de potenciació i especialització de l’oferta, la professionalització dels agents turístics de la ciutat, i la millora contínua en qualitat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here