Oliva anuncia una inversió de 300.000 euros en polítiques socials que pal·lien els efectes de la crisi per coronavirus

0
268
Oliva
Centre Social Sant Vicent.

L’ajuntament d’Oliva ha aprovat una modificació de crèdit per valor de més de 300.000 € per a destinar a polítiques socials. “Esta modificació de crèdit va a càrrec del romanent de tresoreria per a despeses generals, per tant no suposa la minoració de cap altra partida”, segons apunten fonts municipals.

“L’objectiu d’aquestes mesures és cobrir d’una manera ràpida i efectiva les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables, i no deixar a ningú enrere durant aquesta crisi”, ha assegurat Yolanda Balaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva.

“El principal mecanisme de suport a les persones necessitades en situacions d’emergència com la que estem vivint és la Prestació Econòmica Individual d’Emergència Social. En el mes de març es van concedir quasi 45.000 € en ajudes socials d’emergència per a 90 famílies. Per als pròxims dos mesos se n’ha previst destinar altres 145.000 €, el que faria un total de 190.000€ destinats a aquest tipus d’ajudes”, apunta l’edil.

També s’han destinat les darreres dues setmanes 3.500 € per als vals de menjador municipals, complementaris als de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dels qual s’han beneficiat al voltant de 100 famílies. El departament de Benestar Social ha previst altres 21.000 € per als mesos d’abril i maig.

El Servei d’Atenció Domiciliaria s’ha ampliat amb la contractació de dues treballadores més. A més de les persones que el sol·liciten en aquesta situació d’estat d’alarma, “el Departament de Benestar Social ha contactat amb els usuaris que estaven en llista d’espera per a oferir-los el servei i no deixar així a cap persona necessitada fora. El personal del servei va equipat amb tot l’equipament de seguretat necessari per a garantir la salut tant del personal com dels usuaris”, asseguren les mateixes fonts.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Aguar y Peris ponen al día a los alcaldes y ediles de Ciudadanos de las ayudas provinciales

En matèria de personal, l’ajuntament preveu una inversió de més de 80.000 € amb la incorporació de dos auxiliars per al Servei d’Atenció a Domicili i una treballadora social, així com la pròrroga dels contractes de part del personal del departament que finalitzaven el mes de maig.

“L’augment de recursos destinats al personal del departament de Benestar Social ve motivat per les indicacions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de no escatimar en recursos per a atendre a les persones i col·lectius més vulnerables. Es pretén d’aquesta manera accelerar la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió i de l’ajuda a la Dependència”.

Tot i les mesures urgents en matèria d’habitatge que ha pres el govern central, la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer, és conscient que aquest problema es pot agreujar una vegada passat l’estat d’alarma. És per això que està intensificant els esforços que ja s’estaven posant abans de l’arribada del coronavirus en aquest sentit. “Seguirem reclamant, amb més força si cap, a la Generalitat que adquirisca vivenda social a Oliva, i treballarem per la construcció d’un Centre de Dia i un Alberg Social al més prompte possible”, ha assegurat la regidora.

“Els xiquets i xiquetes vulnerables també reben tota l’atenció necessària durant l’estat d’alarma. A més del val-menjador per a aquells que no han rebut el de la conselleria, en Oliva s’està fent el seguiment de manera telemàtica, en la mesura del possible, a quasi 70 famílies amb menors per a vetlar que tenen cobertes les necessitats bàsiques i garantir la seua seguretat”.

“La situació d’estat d’alarma agreuja la situació de les dones víctimes de violència de gènere, ja que moltes d’elles es veuen obligades a compartir confinament amb el seu agressor. Per això des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb els ajuntaments, s’ha reforçat l’atenció telemàtica a aquestes dones. Per a una detecció més ràpida dels casos de violència de gènere en aquesta situació de confinament es prega a la ciutadania la seua col·laboració. Si tens alguna sospita, crida al 016 o al 900 580 888”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Oliva organitza la ruta nocturna per a l'observació de la pluja d'estels de Sant Llorenç a la Muntanyeta Verda de la Marjal

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here