Oliva acull el 16 d’octubre una nova edició del festival de poesia Poefesta

0
844
Oliva
Un dels moments de la presentació.

Oliva es convertirà, un any més, en la capital de la poesia, convidant els grans noms del panorama poètic actual, inundant de versos els carrers, els aparadors de les botigues i les aules de les escoles.

La creadora del certamen, Àngels Gregori; i el regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca; han presentat, la XVII edició del festival, que torna amb força, amb entrada lliure i gratuïta, i garantint totes les mesures sanitàries vigents. Tots dos han destacat que aquesta serà la primera edició sense Francisco Brines, però estarà més present que mai amb la presentació del seu poemari pòstum.

L’acte central tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre, a les 20 h al Centre Polivalent. «Podem estar molt contents del cartell que tenim enguany. Són nou poetes i artistes de prestigi», ha valorat Gregori. Estaran presents poetes com ara Marc Granell, un referent de la cultura; Luis García Montero, director del Instituto Cervantes i el poeta castellà més llegit en l’actualitat. Des de Nicaragua, la poeta i novel·lista Gioconda Belli, de qui Gregori ha destacat que és una de les escriptores hispanoamericanes més llegides arreu del món. També, el prestigiós escriptor basc Bernardo Atxaga, i els poetes Teresa Colom (La Seu d’Urgell), Esteve Plantada (Granollers) i Mireia Calafell (Barcelona).

A més a més, l’actriu Rosanna Pastor recitarà poemes de Brines i l’artista flamenca Carmen Linares cantarà les lletres de grans poetes universals. Com en les darreres edicions, es gaudirà de l’acompanyament visual d’Àlex Pallí.

La Poefesta començarà en els centres educatius d’Oliva, del 6 al 15 d’octubre, amb el contacontes i poeta visual Carles Cano, que omplirà de versos les aules de tots els col·legis de la localitat amb l’espectacle poètic, Assaig d’una benvinguda.

Gregori i Llorca han destacat la primera parada poètica, que tindrà lloc el 15 d’octubre a les 18.30 h en la Fundació Francisco Brines on es presentarà l’última obra del Premio Cervantes 2020, Donde muere la muerte, amb la presència del poeta Carlos Marzal, la directora general del Llibre i Foment de la Lectura, Maria José Gálvez, l’editor Juan Cerezo i altres amics del poeta.

El festival està organitzat conjuntament per l’ajuntament d’Oliva i per la Generalitat Valenciana. Un any més, la directora general de Cultura del Govern Valencià, Carmen Amoraga, ha volgut unir-se als esforços municipals per donar un major suport al festival.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here