Obrin judici a Alfonso Rus per la peça del ‘call center’, el segon en una setmana en el cas Imelsa

0
762
Alfonso Rus, durant la seua compareixença en la comissió d'investigació

Rus serà jutjat com a presumpte autor de delictes continuats prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d’influències

La magistrada del Jutjat d’Instrucció 18 de València ha obert judici oral contra l’expresident de la Diputació Provincial, del PP de València y exalcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, i altres set acusats en el marc de la peça separada D del ‘cas Taula’, relativa a les presumptes irregularitats detectades en l’adjudicació i prestació d’un servei de ‘call center’ per a l’empresa pública Imelsa.

Es tracta del segon judici oral que se li obri a Alfonso Rus en una setmana, després de la peça dels contractes dels ‘zombis’ d’imelsa

La resolució, que és ferma i només pot ser recorreguda quant a la situació personal dels encausats, assenyala com a òrgan competent per a l’enjudiciament d’aquesta causa l’Audiència Provincial de València.

A la vista de l’escrit d’acusació formulat pel Ministeri Fiscal, Rus serà jutjat com a presumpte autor de delictes continuats prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d’influències.

En el cas del qual fóra gerent de Imelsa Marcos Benavent, els delictes que li atribueix l’acusació pública són prevaricació i malversació, també amb caràcter continuat.

A més, la causa es dirigeix contra altres sis acusats -bé com a autors directes o com a cooperadors necessaris- per delictes continuats de prevaricació, malversació, falsedat en document oficial, falsedat en document mercantil i/o blanqueig de capitals, així com contra l’empresa Servimun SL com a responsable civil subsidiària.

En l’acte, la jutge requereix a sis dels encausats perquè presten una fiança d’1.184.906 euros a fi de cobrir les possibles responsabilitats pecunarias que en el seu moment pogueren declarar-se procedents.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here