S’obri als vianants la passarel·la millorada que passa sobre la CV-81 a Ontinyent

0
1036
Els regidors han vist els resultats de la passarel·la d'Ontinyent

Les obres executades per la Conselleria i l’Ajuntament permeten millorar l’accessibilitat a la ruta de vianants que comunica el casc urbà amb l’IES l’Estació

Les obres de millora de la passarel·la sobre la carretera CV-81 a Ontinyent ja han finalitzat, i aquesta s’ha obert al trànsit de vianants. Les obres, executades en dues fases per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Ontinyent, han suposat la substitució per rampes de les escales que existien en aquesta infrastructura que connecta el casc urbà amb el camí a l’IES l’Estació.

Els regidors de Territori, Jaime Peris; de Serveis Municipals, Manuel Cuesta i d’Educació, Óscar Borrell han visitat l’actuació, el Pla d’Execució de la qual ha format part de les obres del nou accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel executades per la Conselleria, la primera fase de les quals van suposar una inversió autonòmica de 720.707 euros. En la segona fase s’incloïa la substitució dels graons de passarel·la per una rampa amb un desnivell màxim del 8% que permetrà el seu ús per persones amb mobilitat reduïda. Jaime Peris ha agraït la comprensió de la ciutadania davant “les inevitables molèsties que comporta qualsevol actuació d’estes característiques”, que en aquest cas permet comptar amb una nova rampa “que facilita la comoditat en els recorreguts peatonals i a la vegada es possibilita l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, a més de fomentar l’ús de la bicicleta com a mitja de transport”, declarava.

Mentre les rampes es posaven a punt, l’alternativa ha estat l’ús dels passos de vianants que envolten la rotonda que comunica la CV-81 amb el poliesportiu i també amb la CV-6620, per accedir a la via auxiliar que existeix adjacent a aquesta carretera. Cal recordar que per tal de facilitar l’accés a l’alumnat de l’IES l’Estació, la Conselleria d’Educació va disposar un autobús addicional als que ja hi havia, per arribar a 4 en total, cosa que ha permès traslladar a la totalitat de l’alumnat d’ESO del centre durant el temps que han durat les obres. A més a més, els autobusos que disposa l’Ajuntament per a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius van augmentar la seua freqüència de pas, i el centre ha estat informat en tot moment dels terminis i la marxa de l’obra.

Les obres de millora de la passarel·la eren una reivindicació del veïnat de la zona, sent a més una obra prevista tant en el Pla General de 2007 com en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de 2016, que es van sotmetre a la participació ciutadana per a la seua aprovació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí