S’obri al trànsit el Camí de la Puríssima d’Ontinyent, greument afectat per les tempestes

0
1239
Els regidors Cuesta i Peris han visitat les obres del camí de la Puríssima d'Ontinyent

Divendres de vesprada s’obrirà el camí després que l’Ajuntament d’Ontinyent s’haja fet càrrec de la intervenció davant la impossibilitat de continuar del contractista

Aquest divendres de vesprada s’obrirà al pas de vehicles el Camí de la Puríssima d’Ontinyent, el més afectat per les fortes pluges del passat mes de desembre, amb desplaçaments de terra i pèrdua de trams d’asfalt i del ferm. Els últims trams pendents d’intervenció seran executats per una nova empresa que contractarà el consistori per via d’urgència.

Es dóna la circumstància que l’empresa adjudicatària, La Plana Gestcons SL, ha resolt el contracte amb l’Ajuntament “per problemes personals i empresarials que fan molt dificultós i agreugen la possibilitat de continuar amb les obres”, segons han notificat al consistori. Davant esta circumstància, des de l’àrea de Territori s’ha actuat amb rapidesa per tal que el camí, ja transitable, es puga obrir en el termini previst de 3 mesos des de l’inici de les obres, realitzant-se obres per part del consistori durant esta setmana mentre es procedeix a la contractació d’una nova empresa per via d’urgència per tal de finalitzar l’actuació.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, que visitava aquest matí les obres junt al regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que, tot i que estes setmanes s’ha disposat d’una alternativa gràcies a l’acord aconseguit amb els propietaris del camí privat de la Casa Bona, “des de l’Ajuntament som conscients del desig dels veïns de poder tornar a passar quant abans pel camí, i tot i que hi ha alguna zona on s’ha de passar amb especial precaució, el camí ja es pot utilitzar”.

Jaimer Peris demanava disculpes als veïns “per l’imprevist que hem tingut amb l’empresa adjudicatària, però anem a ser el més ràpids possible en contractar una nova empresa per tal d’acabar la intervenció i deixar el camí quede millor i més segur que estava abans del despreniments”, avançava.

La intervenció en el Camí de la Puríssima suposa la construcció d’una nova obra de drenatge amb capacitat de desaigue suficient i restituir els talussos, així com la construcció de murs de formigó armat com a sosteniment de les terres sobre les quals es reconstrueix la calçada. Les obres inclouen la retirada de les runes de l’habitatge enderrocat i del llit del barranc de l’Abellar, així com obres de protecció i drenatge del camí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here