Una obra sense text al pati del Palau d’Albaida i l’escenari de l’Avenida a Bocairent dins la 34a Mostra de Titelles

0
841
L'obra trau l'espectacle de titelles al carrer

L’obra ‘Lost Dog’ de Cal y Canto Teatro oferix la història d’un gos que no lladra i vagareja per les restes d’un món assedegat

Cal y Canto Teatro actuarà a la 34a Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida amb ‘Lost Dog’ un espectacle sense text que oferix un punt de vista sorprenent a l’espectador carregat d’imatges emocionants que oferirà dos passes al pati del Palau d’Albaida i sobre l’escenari del Teatre Avenida de Bocairent.

Com explica la directora artística de la Mostra de Titelles, Marisol Limiñana “una experiència per a viure com a espectador, ja que no es fa al pati de butaques, has de entrar en el espai que la companyia porta; és un espectacle molt original per a un públic reduït “que aprofita l’absència de text per a arribar a tot el món”. De fet, la companyia castellana ha actuat a Polònia, Canadà, Taiwan, Corea del Sud, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Colòmbia o Israel i amb Lost Dog ha participat, entre d’altres, en la 18a Feria de Teatro de Castilla y León a Ciudad Rodrigo, on es va estrenar, la Mostra d’Igualada, la Feria Internacional del Títere de Sevilla o el Festival de Teatro de Títeres, de Objetos y Visual de Granada.

Ana Ortega y Marcos Castro conten la història d’un gos sense amo que no lladra des que el van abandonar. Arribat a la metròpoli des del raval quan sols era un cadell, vagareja per les restes d’un món assedegat per un plat de calent i un lloc a recer de la pluja. Un espectacle de titelles i objectes on el teló s’alça només l’imprescindible perquè la mirada de l’espectador confluïx amb la del gos. Una història sense text on els peus i les cames dels actors són els suggeridors conductors de la posada en escena que es presenta una caseta de gos prou ampla perquè càpiga mig centenar d’espectadors.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La directora de Benigànim Inma Mateu dirigirà la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV per a 2020

Cal y Canto Teatro va iniciar el seu camí professional en 2002. El nom apel·la a un confinament artístic que es resol amb cada nou espectacle. Els seus fundadors, Ana Ortega y Marcos Castro, aposten por una labor de creació pròpia configurada per estètica molt personalfonamentada en el teatre de carrer. L’evolució creativa els portat cap a nous i sorprenents llenguatges on destaquen la investigació en el món de les cometes, per exemple.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here