Una obra sense text al pati del Palau d’Albaida i l’escenari de l’Avenida a Bocairent dins la 34a Mostra de Titelles

0
1335
L'obra trau l'espectacle de titelles al carrer

L’obra ‘Lost Dog’ de Cal y Canto Teatro oferix la història d’un gos que no lladra i vagareja per les restes d’un món assedegat

Cal y Canto Teatro actuarà a la 34a Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida amb ‘Lost Dog’ un espectacle sense text que oferix un punt de vista sorprenent a l’espectador carregat d’imatges emocionants que oferirà dos passes al pati del Palau d’Albaida i sobre l’escenari del Teatre Avenida de Bocairent.

Com explica la directora artística de la Mostra de Titelles, Marisol Limiñana «una experiència per a viure com a espectador, ja que no es fa al pati de butaques, has de entrar en el espai que la companyia porta; és un espectacle molt original per a un públic reduït «que aprofita l’absència de text per a arribar a tot el món». De fet, la companyia castellana ha actuat a Polònia, Canadà, Taiwan, Corea del Sud, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Colòmbia o Israel i amb Lost Dog ha participat, entre d’altres, en la 18a Feria de Teatro de Castilla y León a Ciudad Rodrigo, on es va estrenar, la Mostra d’Igualada, la Feria Internacional del Títere de Sevilla o el Festival de Teatro de Títeres, de Objetos y Visual de Granada.

Ana Ortega y Marcos Castro conten la història d’un gos sense amo que no lladra des que el van abandonar. Arribat a la metròpoli des del raval quan sols era un cadell, vagareja per les restes d’un món assedegat per un plat de calent i un lloc a recer de la pluja. Un espectacle de titelles i objectes on el teló s’alça només l’imprescindible perquè la mirada de l’espectador confluïx amb la del gos. Una història sense text on els peus i les cames dels actors són els suggeridors conductors de la posada en escena que es presenta una caseta de gos prou ampla perquè càpiga mig centenar d’espectadors.

Cal y Canto Teatro va iniciar el seu camí professional en 2002. El nom apel·la a un confinament artístic que es resol amb cada nou espectacle. Els seus fundadors, Ana Ortega y Marcos Castro, aposten por una labor de creació pròpia configurada per estètica molt personalfonamentada en el teatre de carrer. L’evolució creativa els portat cap a nous i sorprenents llenguatges on destaquen la investigació en el món de les cometes, per exemple.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí