Oberta la nova rotonda d’accés a Parc Sagunt que ha suposat una inversió de més d’1 milió d’euros

0
1236
Arcadi España i Darío Moreno, en l'acte inaugural.

L’alcalde, Darío Moreno, i el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, han visitat al costat d’altres alts càrrecs de la Generalitat i edils de l’Equip de Govern la infraestructura

La nova rotonda d’accés a Parc Sagunt I per la carretera CV-309 ja està finalitzada i oberta al trànsit rodat. En esta infraestructura i les seues connexions, que millora tant l’accessibilitat com la seguretat del polígon i els seus voltants, s’han invertit per part de la Generalitat Valenciana un total d’1.179.591 euros.

Esta nova infraestructura possibilitarà un estalvi de fins a 1.600 quilòmetres a l’any per als vehicles pesats que solen circular per la zona, la qual cosa es traduix en una reducció d’emissions de més de 800.000 tones de CO₂ a l’any. A més, millora la connectivitat i incrementa la competitivitat de les empreses que són presents al parc industrial, així com de les quals s’instal·laran en el futur i, al mateix temps, augmenta la seguretat viària de les persones que acudixen a treballar a la zona.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha visitat este matí la rotonda acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i altres alts càrrecs de la Generalitat així com diversos edils de l’Equip de Govern municipal, entre els qui destacaven la directora general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer; el director general d’Urbanisme, Vicent Garcia; el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin; l’edil de Manteniment, Pepe Gil; el segon tinent d’alcalde, Guillermo Sampedro; i la regidora de Policia Local, Natalia Antonino. En la visita també ha sigut present la coordinadora de Parc Sagunt I, Teresa Ventura.

Moreno ha comentat que la finalització de les obres i obertura al trànsit d’esta rotonda «és una mostra més del compromís que la Generalitat té amb la ciutat» i, particularment, amb el projecte de Parc Sagunt, i assenyalava que esta infraestructura «era una reclamació de les empreses per a intentar tindre una solució de mobilitat» a la qual ara a la fi es dona resposta per part de les institucions.

“Esta rotonda es fa entenent també l’impacte que tot este moviment econòmic i industrial té per a la nostra ciutat”, ha explicat el primer edil. “Volem un desenvolupament econòmic que siga sostenible i que no genere un impacte negatiu. Esta rotonda era la primera de futures actuacions que milloraran les connexions de tot el polígon industrial de Parc Sagunt”, ha afegit.

Per la seua part el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, ha subratllat que esta és “una actuació que compassa el creixement de Parc Sagunt amb el creixement de les infraestructures”, i ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt “en què esta infraestructura siga una realitat”.

“Sabem que este és un dels motors industrials i d’ús de tota la Comunitat. La prioritat en este moment de crisi econòmica és reactivar l’economia, i la Generalitat i l’Ajuntament de Sagunt han de treballar junts per a posar-li’l fàcil a les empreses perquè es reactiven i continuen generant llocs de treball”, ha puntualitzat el conseller.

“Continuarem treballant, com no pot ser d’una altra forma, amb la Generalitat, mà a mà, per a dur a terme eixe desenvolupament econòmic que porta llocs de treball per als nostres ciutadans i les nostres ciutadanes i, amb això, benestar per a totes i tots”, ha recalcat l’alcalde en la mateixa línia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here