Obert el procés de participació per a l’ampliació de la Casa Consistorial d’Altea fins el 6 d’agost

0
1087
Altea
Un dels moments de la reunió.

El Centre Social va acollir la presentació del procés de participació ciutadana del concurs d’idees amb intervenció de jurat per a la reforma i ampliació de la Casa Consistorial i millora de la connexió entre la Plaça de l’Ajuntament i l’avinguda de València. Per a l’organització d’este concurs, l’ajuntament d’Altea compta amb la col·laboració del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant (CTAA).

L’acte, que es va estructurar en dos parts, va comptar amb l’assistència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco, i la regidora de Participació Ciutadana, Maria A. Laviós; la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i anterior regidora d’Urbanisme, Imma Orozco; l’arquitecte municipal, Paco Zaragoza; el coordinador del Departament de Cultura del CTAA, Quique Abad; els vocals de la Marina Baixa del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant, Paula Franco i Joan Aragonés; i Miguel Lorente, professor de la Universitat de Belles Arts de la UMH i fill de Manuel Lorente-Sorolla, arquitecte municipal que va projectar l’actual edifici consistorial fa més de 50 anys.

La primera part de l’acte va consistir en una visita a les instal·lacions municipals i el seu entorn. Els 25 arquitectes assistents, acompanyats pel regidor d’Urbanisme, van seguir les explicacions de l’arquitecte municipal sobre tots els aspectes que caldria millorar a l’edifici consistorial. A continuació, es va realitzar l’acte de presentació del concurs i explicació del procés en el Saló d’Actes del Centre Social al qual es van sumar veïns i veïnes de la localitat interessats ens conèixer els detalls de les millores urbanístiques que es proposen per a Altea.

El regidor d’Urbanisme es va mostrar molt satisfet per l’acollida que ha tingut este concurs. Durant l’acte va explicar que “este procés és el punt de partida per a la recerca de millores en la connexió accessible entre l’Altea de Dalt i l’Altea de Baix. En eixa connexió ens trobem actualment l’encreuament de la línia ferroviària a través d’un pas elevat que connecta la Plaça de l’Ajuntament i l’avinguda de València. A més a més, s’aprofita també, per pensar en la reforma, modernització i/o ampliació de la Casa Consistorial en un moment en què s’ha complert el seu cinquanta aniversari”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Polop repara el Depósito del Bacorero para garantizar el abastecimiento de agua potable

Amb este concurs d’idees, l’ajuntament d’Altea vol donar continuïtat al document de l’Estratègia de Regeneració del Front Litoral desenvolupat la passada legislatura i abordar qüestions no resoltes o millorables de la trama urbana, segons apunten fonts municipals.

El regidor d’Urbanisme va animar als participants del concurs a que les seues propostes superen este límit de l’entorn immediat de la Plaça de l’Ajuntament. “Cal entendre este concurs més com un suggeriment que com una delimitació estricta. Per això els participants poden treballar sobre un àmbit ampliat que pot abastar el carrer Constitució, la plaça de l’Ajuntament, l’avinguda Jaume I, els carrers Zubeldía, Ferrocarril, l’Estatut, i les avingudes Comunitat Valenciana i València”.

Per la seua banda, Maria A. Laviós va posar l’accent en la importància de la participació ciutadana en este tipus de iniciatives. El procés de participació està obert fins el 6 d’agost. “Anime als veïns i veïnes d’Altea a que ens facen arribar el seu punt de vista, suggeriments o propostes sobre les connexions entre l’Altea de Dalt i la de Baix. Sense ciutadania no hi ha participació i els nostres esforços es focalitzen en aconseguir una cogovernança real entre administració i ciutadans”.

Per concloure, l’alcalde va parlar de la importància del projecte “perquè està al centre del poble, necessitem vertebrar l’Altea de Dalt i la de Baix, tenint en compte els diferents eixos de pujada i de baixada del poble antic a la mar i aprofitem esta conjuntura per escometre la reforma de la Casa Consistorial”.

A principis de setembre es publicaran les conclusions de la participació ciutadana i es posarà en marxa el concurs d’idees pròpiament dit, que es troba dotat amb 16.000 euros en premis, reservant-se l’Ajuntament la possibilitat d’encarregar la redacció del projecte al guanyador del mateix.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Continuen les obres de restauració de la Nevasca de Marxuquera en Gandia

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here