Noves restriccions de l’Ajuntament de Sagunt per lluitar contra la pandèmia de COVID-19

0
860
Ajuntament de Sagunt.

Durant els pròxims 15 dies, estarán tancants els paellers i zones recreatives a l’aire lliure, els mercats exteriors tornaran a la regulació de la fase 2 i no es podrà assistir com a públic ni a entrenaments ni a partits en instal·laciones esportives municipals

L’Ajuntament de Sagunt ha endurit les mesures per lluitar contra la COVID-19 a causa de l’avanç de la pandèmia. L’alcalde, Darío Moreno, acompanyat dels regidors Pepe Gil i Roberto Rovira, ha anunciat que l’Ajuntament aplicarà durant els pròxims 15 dies una sèrie de mesures extra a les marcades per les autoritats sanitàries.

En concret, queden tancats els paellers i zones recreatives a l’aire lliure. Este tancament se suma al ja establit la setmana pasada dels jocs infantils i instal·lacions biosaludables. Pel que fa als mercats exteriors, es torna a la regulació de la fase 2, amb control d’aforament i 50% de les parades. Per altra banda, el públic no podrá assistir a les instal·lacions esportives, tant en els entrenaments com en els partits. Per finalitzar, l’Ajuntament reforçarà les activitats de la Policia Local per al control d’aforament i aglomeracions en zones d’especial afluència, com àrees comercials, zones verdes, etc. Estes mesures entraran en vigor demà, dimecres, excepte la referent als mercats exteriors que començarà dissabte.

Seguint amb la mesura que afecta als mercats exteriors, tornar a la normativa de la fase 2 implica una área perimetral definida i controlada, amb el 100 % de les parades d’alimentació, però sols el 50 % de les de tèxtil.

Estes noves mesures s’afigen a altres que el govern municipal ja havia pres com el tancament dels parcs infantils i d’aparells biosaludables i la reducció de l’aforament dels cementeris al 50 %. A més, el departament de Joventut no tornarà a tindre events fins a febrer i ha suspés un parell de festivals. Per la seua banda, el de Cultura també ha suspés part de la programació i s’han mantingut uns pocs actes que es desenvoluparan amb mesures extremes d’higiene i salut. L’alcalde ha recordat que des de l’Equip de Govern han mantingut que la cultura és segura i «per això hem de seguir apostant per aquest sector i no deixar-lo abandonat en un moment tan crític com aquest».

L’alcalde ha manifestat que la presa d’estes noves mesures ha estat causada per l’augment dels casos. Segons ha informat, Sagunt ha arribat hui a una incidència acumulada de 538 casos en els últims 14 dies i la OMS marca el límit en 250: «Estem molt per damut d’eixe límit i estem en una situación preocupant. Per aquest motiu, l’Equip de Govern s’ha reunit per a prendre mesures i llançar un missatge de preocupació i per recordar la responsabilitat que tenim les institucions, però també cada ciutadà i cada ciutadana per evitar que el virus se seguisca propagant».

Per últim, l’alcalde de Sagunt ha fet una crida a la ciutadania perquè evite qualsevol tipus de contacte i activitat innecessària per a previndre la propagació del virus. «Cada contagi que es done és una persona que pot acabar morint, i és una situació que podem evitar si esperem una mica més, ja que eixa persona podria haver tingut la vacuna i haver-se salvat, per tant, vull remarcar que l’Ajuntament pot posar en marxa tot tipus d’iniciatives i mesures restrictives, però només tindran sentit si van acompanyades d’una gran conscienciació ciutadana per a evitar situacions de risc», ha destacat Moreno. En este sentit, l’alcalde ha incidit que tota la ciutadania juga un paper essencial per a evitar qualsevol contagi i que, per això, la responsabilitat individual és imprescindible per a poder superar esta pandèmia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí