Nova condemna a Xàtiva per sobrecostos en la remodelació d’un carrer durant l’era Rus

0
1519
Imatge de les obres al carrer Corretgeria de Xàtiva en 2006

El TSJCV condemna a l’Ajuntament de Xàtiva a pagar a FCC 152.000 € pels sobrecostos en les obres de remodelació del Carrer Corretgeria en 2006

Una nova sentència condemnatòria a l’Ajuntament de Xàtiva heretada de la gestió de l’anterior govern del PP d’Alfonso Rus. El TSJCV , en sentència de 27 de gener, desestima els arguments del consistori i el condemna a pagar dues factura per 87.134 euros i 51.243 per la instal·lació de contenidors soterrats, a més de costes per 1.800 euros i interessos des de l’any 2014.

Les obres es van projectar en 2005, amb un pressupost inicial de 293.813 euros i es van adjudicar a l’empresa FCC,S. a. , que es va comprometre a realitzar el total de l’obra, més unes millores valorades en 45.000 euros. Les obres es van realitzar en 2006, però amb unes modificacions que mai es van autoritzar i que FCC,S. a. va posar de manifest l’any 2012, amb la presentació de les corresponents factures. Ara el jutge condemna a pagar-les íntegrament.

Per al regidor d’Hisenda, amb aquesta sentència “plou sobre mullat, ja que se sumisca a les vàries sentències aparegudes en 2016 per sobrecostos”. Segons Nacho Reig “és el típic expedient de l’era Rus, amb una obra adjudicada a una empresa amiga del regidor d’obres, amb un pressupost inicial ajustat i amb millores i que en canvi duplica el cost en finalitzar l’obra”.

En aquest cas, detalla Reig, l’empresa va presentar cinc anys després dues factures per 87.000 i 51,000 euros, que ara cal pagar, amb els interessos corresponents. “És evident la intenció inicial d’executar l’obra i incrementar el seu cost, encara que no tinguera expedient ni adjudicació del modificat ni de la instal·lació de contenidors facturada a posteriori”. Aquesta sentència se suma al llistat de sentències contràries a l’Ajuntament com la liquidació de costos de les obres del CCX, amb la mateixa empresa FCC,S. a. , els sobrecostos de les Obres de la Escola d’Adults, o a la sentència d’indemnització per uns terrenys venuts en el polígon Meses de 400.000 euros, a favor d’un soci de Rus, que ara reclama la devolució.

Apel·lar al Suprem o pagar

Segons el regidor d’Hisenda s’estan plantejant diverses opcions: ”En aquest moment només ens queda realitzar el recurs de cassació al Tribunal Suprem, opció remota i amb poc recorregut. L’altra és afrontar el pagament a través del préstec previst en el pressupost de 2017 per a ‘Pufos del PP’, però suposa endeutar-nos més enllà d’1 milió d’euros inicial, la qual cosa posa en perill l’actual equilibri pressupostari. El pitjor de tot és veure com els responsables d’aquests desastres es passegen per Xàtiva amb els seus vehicles d’alta gamma mentre paguem entre tots el cost de la seua fosca gestió”, conclou.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here