El nou hospital d’Ontinyent serà el primer “antipandèmies” i s’obrirà el primer trimestre de 2023

CaixaBank - MyBox

0
1853
Imatge de la visita de la consellera a les obres de l'hospital d'Ontinyent.

L’actual hospital d’Ontinyent es remodelarà per a adaptar les seues instal·lacions i poder acollir el nou Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (Hacle)

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha visitat aquest divendres les obres del nou hospital d’Ontinyent, el qual es preveu que estiga obert en el primer trimestre de 2023. Barceló ha estat acompanyada durant la visita de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodrígue, de la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes i de diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca.

Barceló ha indicat que el nou centre compta amb una ampliació de pressupost de 7,5 milions, per la qual cosa s’invertiran 38,4 milions d’euros en total. El recinte sanitari “disposarà de més llits d’hospitalització, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials com un Hospital de Dia mèdic-quirúrgic, una Unitat de Vigilància intensiva i una Unitat de Dany Cerebral”, ha explicat la consellera.

Per la seua banda Jorge Rodríguez destacava que “se’ns ha confirmat que el nou hospital d’Ontinyent i de la comarca estarà preparat per fer front a futures pandèmies”. Així mateix, Rodríguez ha aprofitat la visita per sol·licitar una reunió per “traslladar les reivindicacions de la ciutadania” perquè encara que s’han anunciat un major nombre de serveis assistencials sempre “hi ha marge de millora i continuarem reivindicant una cartera de serveis el més ampla possible”. A més l’alcalde destacava que “des de l’Ajuntament treballarem per la recuperació del servei de diàlisi i per la implantació del servei d’oncologia, ja que evitaria desplaçaments a les persones que ja sofreixen prou amb el càncer”.

Nou Hacle d’Ontinyent

D’una altra banda també s’ha anunciat que l’actual hospital d’Ontinyent es remodelarà per a adaptar les seues instal·lacions i poder acollir el nou Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (Hacle). Per a això, es construirà una nova planta que substituirà a l’edifici on ara es troba la direcció de l’hospital.

En aquest sentit, el pla director, que suposa un pas previ al pla funcional amb el qual es durà a terme el projecte, contempla que en la planta baixa i en la primera se situen les zones d’atenció ambulatòria. A més, en la planta baixa estarà l’espai per a recepció i la cuina, entre altres àrees. En les plantes 1, 2 i 3 estaran les unitats d’hospitalització, i en el soterrani els vestuaris, bugaderia, morgue, entre altres.

A nivell assistencial, el centre estarà dotat d’Unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de convalescència i cures de llarga estada. Totes elles comptaran amb més de 20 llits.

Així mateix, l’hospital disposarà de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoterapia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here