La Generalitat decreta el nivell roig d’emergència per nevada a les Comarques Centrals

0
1556
La nevada ha cobert el port de Dénia

Està decretat el nivell roig d’emergència roig a la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Marina Alta, l’Alcoià i el Comtat; la neu ha cobert les platges de Xàbia i Dénia

El Centre de Coordinació d’Emregències ha decretat l’estat d’Emergència per nevada situació 0 perquè es requereix neteja de la xarxa viària a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Marina Alta, l’Alcoià i el Comtat.

A causa de la neu la Direcció General de Trànsit ha recomanat precaució a carreteres com l’A7 a l’altura de l’Olleria i a la CV-60 entre Castelló de Rugat i Montitxelvo.

Però la neu ha oferit les seues imatges més peculiars a municipis de la costa de la Marina Alta com Dénia i Xàbia, i ha portat a tallar el trànsiten la carretera dels Planes, que uneix ambdues poblacions pel Montgó.

Es tracta d’una nevada com no es recordava des de principis de la dècada dels vuitanta, com la qual va ocórrer al febrer de 1983, segons han apuntat fonts municipals.

Les previsions meteorològiques s’han complit i la neu ha fet acte d’aparició aquest dimecres, i amb certa força, tant a l’interior com en la costa de la comarca de la Marina Alta.

La neu s’ha deixat notar en la costa a Dénia i Xàbia a les 6:55 d’aquest dimecres, i prèviament ja ho havia fet a l’interior de la comarca, en poblacions com Castell de Castells, Vall de Laguar, la Vall de Gallinera i Vall d’Alcalà.

Els Ajuntaments d’aquestes localitats han recomanat que, si no cal, no s’agafen els vehicles per a evitar problemes circulatoris, mentre que a Dénia han quedat suspeses les classes en els col·legis de la ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí