Sagunt lamenta els 18.000 kg de residus deixats pels visitants de les platges en la nit de Sant Joan


0
1016
Imatge del castell de focs disparat a Sagunt en la nit de Sant Joan

La SAG ha arreplegat prop de 16.000 quilos en la platja del Port de Sagunt i altres 2.000 en la d’Almardà durant la nit de divendres a dissabt

La tradicional nit de Sant Joan, que es va celebrar divendres passat 23 de juny, va deixar prop de 18.000 quilos de residus en les platges del municipi. Concretament, la SAG va arreplegar prop de 16.000 quilos de restes en el Port de Sagunt i altres 2.000 en Almardà, i des de l’ajuntament s’afirma que «l’endemà les platges estaven totalment netes i els banyistes van assistir amb normalitat». No obstantaixò, la regidora de Medi Ambient, Teresa García, recalca que “una tradició tan important i arrelada com les fogueres de Sant Joan no pot suposar una forma d’embrutar les platges de la manera tan indiscriminada que es va produir aqueixa nit”.

En estesentit, García assegura que “es tracta de residus exclusivament provocats per les fogueres i el que allí es va cremar. Hem d’advertir que les persones que utilitzem les platges hem de tenir en compte la seua cura, no deixar aqueixa quantitat de restes d’envasos, de plàstic, de bosses, que va haver d’arreplegar el nostre servei de neteja”. D’altra banda, ha explicat que “hem d’anar amb compte i veure què és el que es crema, perquè no val cremar indiscriminadament qualsevol cosa, com hem concretat que es va cremar forespan i altresmaterials, dels quals no és bona la inhalació del seu fum; per tant, per a poder mantindre la nostra tradició sense que siga perjudicial per a la salut, hem de posar de la nostrapart i anar amb compte amb el que cremem dins de lafoguera, tractant que siga material el més natural possible, i també procurar deixar recollida tota la zona que ocupem quan anem a la platja, a banyar-nos els peus o a passar allí aqueixa nit”.

Finalment, ha conclòs dient que “si volem ser un municipi turístic, que estima les seues tradicions i el seu entorn, no podem deixar la platja de la forma en la qual la vam deixar la nit de Sant Joan”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here