Nit d’albaes a la plaça de la Verge en el Corpus de València

0
707

Donen al cardenal Cañizares el tradicional pomell al Palau Arquebisbal

AVAN. Fotos: Manolo Guallart.- La associació Amics del Corpus va celebrar en la nit de divendres passat la tradicional Nit d’albaes a la Plaça de la Verge de València, amb motiu de la nomenada ‘Festa Grossa’, el Corpus Christi, i pel matí ja li donaren al cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, el tradicional ‘pomell’ al Palau Arquebisbal.

Centenars de membres de la associació interpretaren cançons típiques valencianes dedicades a la festa del Corpus i també a la Verge dels Desamparats tal i com s’ha celebrat tradicionalment en els darrers anys.

Els participants es traslladaren al Palau Arquebisbal al voltant de la mitjanit per a interpretar cançons tipiques valencianes davant el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Abans de la celebració de la Nit d’albaes, els integrants de l’associació compartiren un sopar de germanor i visitaren les tradicionals ‘roques’ instalades a la plaça de la Verge, segons senyalà el president d’Amics del Corpus, Francisco Esteve.

A més, divendres pel matí el president d’Amics del Corpus, acompanyat de diversos membres de l’entitat i el consiliari, el sacerdot Àlvaro Almenar, entregaren en distintes institucions seculars, civils, militars i eclesiàstiques, el tradicional ‘pomell del Corpus’, un ornament floral per a colocar al balcó de l’edifici “per anunciar als valencians la solemnitat del Corpus Christi”.

Per vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here