Matí amb nevada dèbil però generalitzada a les comarques i es talla una carretera a Bocairent

  0
  990
  Bocairent Nevat
  L'IES Bocairent ha tancat hui les classes per la dificultat d'accés

  Les previsions s’han complit i esta matinada de divendres 8 de gener ha començat a caure la neu a gairebé tots els racons de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés. Encara que de forma dèbil la nevada esta blanquejant les teulades i exteriors de les poblacions, però amb més insistència ha caigut a localitats com Bocairent on la CV-794 està tallada entre els quilòmetres 5 i 12 i on l’acumulació de neu és d’entre dos i tres centímetres.

  Malgrat que no s’ha dificultat el funcionament quotidià de les localitats sí que s’han suspés les classes de l’IES Bocairent per la dificultat d’accés especialment del professorat. Així també des de l’IES Moixent s’ha recomanat als estudiants de la Font de la Figuera que no assistiren a les classes més per precaució davant la possibilitat de que la situació empitjorara i després es dificultara el retorn a la localitat.

  La Conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, manté per a hui divendres la Preemergència per nevades, nivell taronja, a tot el País Valencià .ja que les nevades s’estana donant a cotes fins i tot de nivell de mar.

  El Centre de Coordinació d’Emergències ha posat en marxa el Procediment d’Actuació front al Risc de Nevades i ha avisat a tots els ajuntaments de les tres províncies, així com als organismes i serveis d’emergències.

  Degut al descens de temperatures mínimes per a hui i demà es preveuen gelades dèbils per la qual cosa cal recordar que durant les primeres hores del matí es poden formar capes de gel i mantenir-se durant hores a l’ombra, per la qual cosa es recomana retardar l’eixida unes hores i extremar la precaució per la perillositat de la conducció amb estes circumstàncies.

  La Generalitat ha recordat els conells que cal tindre present durant l’afectació d’esta ona de fred per la qual cosa cal estar constantment informat a través d’internet, ràdio o televisió per rebre la informació oportuna.

  Si es passa molt de temps a l’exterior cal dur diverses peces de roba lleugera i càlida en capes superposades i no sols una de teixit gros; les; evitar eixides en moments de fort vent; protegir-se especialment la cara i el cap; anar amb compte amb les calefaccions especialment amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas pel perill d’incendi i per intoxicació de gassos.

  Per a la carretera es recomana viatjars sols en cassos imprescindibles i millor en transport públic; omplir el dipòsit en cas d’agafar vehicle i no esgotar-lo; i portar ràdio, pala, corda, cadenes, una llanterna i roba d’abric, a més a més d’aliments calòrics (xocolate, fruits secs…).

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí