La neu pot caure hui fins a cotes de 200 m i diumenge baixaran considerablement les temperatures

0
538
Ontinyent nevat Jorge
Ontinyent, Bocairent i Fontanars seran les localitats on més nevarà

La neu torna hui dissabte a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i la Navall de Navarrés i esta vesprada esta podria presentar-se fins i tot a cotes de 200 metres. Així localitats com Ontinyent, Bocairent, Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera, Moixent, Énguera o les situades a la vessant de la Serra del Benicadell tornen a veure la neu per segona vegada en una setmana. La probabilitat de nevades es generalitzarà esta vesprada especialment a paritr dels 200 metres d’altura i especialment a l’interior de les comarques.

La Direcció General de Trànsit ha alertat ja de dificultats de circulació a la carretera CV-794 a Bocairent, entre els quilòmetres 3 i 15, a causa de la neu.

Les temperatures de hui es mantindran en mínimes al voltant dels 0º i màximes de 7º, mentre que per diumenge, a causa de l’efecte de la neu, tindrà les mínimes al voltant dels -5º i fins i tot -10º, i les màximes es quedaran al voltant dels 6º.

La Conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, manté per a hui la Preemergència per nevades nivell taronja a les províncies de València i Alacant i alerta d’acumulacions de neu que poden assolir els 10 centímetres.

La conselleria ha realitzat una sèrie de recomanacions per a la ciutadania que es trobe a zones amb risc de nevada com prestar atenció als mitjans de comunicació que ofereixquen la informació actualitzada de la situació meteorològica, així com de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) o de Protecció Civil; si es passa molt de temps a l’exterior cal dur diverses peces de roba lleugera i càlida en capes superposades i no sols una de teixit gros; les; evitar eixides en moments de fort vent; protegir-se especialment la cara i el cap; anar amb compte amb les calefaccions especialment amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas pel perill d’incendi i per intoxicació de gassos.

Per a la carretera es recomana viatjars sols en cassos imprescindibles i millor en transport públic; omplir el dipòsit en cas d’agafar vehicle i no esgotar-lo; i portar ràdio, pala, corda, cadenes, una llanterna i roba d’abric, a més a més d’aliments calòrics (xocolate, fruits secs…).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here