La neu talla la circulació per carreteres del sud de València i nord d’Alacant

0
1212
La neu ha afectat fonamentalment a la xarxa secundària

La Generalitat decreta el nivell roig d’emergència per acumulació de neu fins 25 cm, i es talla la circulació a l’A-7, i carreteres de la xarxa secundària

La neu caiguda durant les últimes hores a les comarques valencianes han ocasionat diverses incidències, sent les més afectades les de la Vall d’Albaida i la Marina Baixa. La més destacada es dóna en l’A-7 on s’ha tallat el trànsit des del quilòmetre 429 a Alcoi i el 482 a Sant Vicent del Raspeig.

A la mateixa A-7 la nevada dificulta la circulació en el port d’Albaida, entre els kilómetres 429 i 423. Ací està prohibit el pas de camions i articulats i autobusos, sent obligatori l’ús de cadenes o pneumàtics d’hivern. També a la comarca de la Vall d’Albaida està tancada la carretera entre Ontinyent i Bocairent.

Per conéixer en temps real l’estat de les carreteres a les comarques es pot consultar la web del Centre de Gestió Viària de la Generalitat (Cegesev), o la de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Emergència nivell roig

La Generalitat Valenciana ha decretat el nivell roig d’emergència per nevades a l’interior sud de València i l’interior i litoral nord d’Alacant, on podrien acumular-se fins a 25 centímetres de neu, segons l’Agència Estatal de Meteorologia. També hi ha nivell taronja d’emergència per risc de neu en el litoral sud on l’acumulació de neu pot arribar a 10 cm.

En ambdues zones la cota de neu se situarà inicialment a 300-400 metres. Progressivament anirà ascendint fins a situar-se al voltant dels 800-1.000 m al final del dia. Per tant les majors acumulacions de neu es donaran en cotes altes.

També hi ha nivell taronja d’emergència a l’interior nord on les nevades poden arribar a acumular nivells de 15 cm. Ací la cota de neu se situarà inicialment a 300-400 m. Progressivament anirà ascendint fins a situar-se al voltant dels 600-800 m al final del dia. Les majors acumulacions de neu també es donaran en cotes altes.

Aquest nivell d’alerta es mantindrà fins a la mitjanit, per a aquest divendres se suavitzarà la situació i es concentrarà més el nord. Així desapareixerà el nivell roig d’emergència i es quedarà en taronja en la meitat nord de València i Castelló, i groc en la costa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here