Música per promoure la inclusió de persones amb diversitat funcional a Xàtiva

CaixaBank - MyBox

0
1890
El projecte començarà a Xàtiva a partir de setembre

IVASS i l’Ajuntament de Xàtiva desenvolupen un programa en cooperació amb la Banda de Música la Nova de Xàtiva i la residència Caixa Ontinyent

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) i l’Ajuntament de Xàtiva han subscrit un acord de col·laboració entre la Residència Caixa Ontinyent i l’Escola de Música. La regidora de Benestar Social de Xàtiva, Xelo Angulo, la presidenta de la Banda de Música la Nova de Xàtiva, Andrea Mollá, la directora de l’Escola de Música, Victoria Ferrando, i el director de la Residència Caixa Ontinyent, Francisco Hernández, han mantingut una reunió en el centre del IVASS per a ultimar les bases d’aquesta col·laboració.

El programa s’iniciarà al setembre d’enguany i té per objecte que l’alumnat de l’Escola de Música, d’edats compreses entre els 9 i 12 anys, i les persones amb diversitat funcional intel·lectual de la Residència Caixa Ontinyent treballen conjuntament la música i el cant.

Així mateix, se cerca que tots dos col·lectius compartisquen i intercanvien experiències que tinguen a veure amb aquesta disciplina artística.

Per a açò, les persones amb diversitat funcional intel·lectual treballaran el cant i l’acompanyament musical en les classes que s’impartiran en la residència i, amb una periodicitat setmanal, participaran en un assaig conjunt amb els alumnes i les alumnes de la Banda.

Aquesta iniciativa artístic-cultural culminarà amb una actuació conjunta entre els participants d’ambdues entitats que s’ha previst per a intervinguts de desembre en el Gran Teatre de Xàtiva.

Des de IVASS s’ha destacat l’engegada d’aquest programa que suposa una oportunitat d’aprenentatge d’interès pedagògic, cultural i social per a les persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here