Música per a previndre el consum d’alcohol entre els adolescents de la Vall d’Albaida

0
1132
Imatge de la jornada a l'IES Porçons d'Aielo de Malferit
Imatge de la jornada a l’IES Porçons d’Aielo de Malferit

L’alcohol és, de llarg, la droga més consumida entre els adolescents. Per això, són nombroses les campanyes que la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida desenvolupa al cap de l’any. La desenvolupada des del 20 d’octubre a l’IES Porçons d’Aielo de Malferit inclou una sèrie de cançons perquè els alumnes capten el missatge i reflexionen. De fet, amb motiu del Dia Mundial contra l’Alcohol, es van penjar dimecres un llaç i un collage de fotos i frases elaborat pels alumnes de 1r d’ESO.

En les classes de 1r i 2n ESO s’han fet debats a classe i reflexions col·lectives sobre el problema del consum d’alcohol en adolescents i s’ha informat sobre els riscos que aquesta pràctica pot desencadenar aprofitant la cançó ‘Tú mismo’ del raper Rayden, a partir de la qual s’ha treballat com dir no als oferiments d’amics i coneguts per a iniciar-se en el món de l’alcohol amb la intenció de potenciar l’opció de passar-ho bé sense necessitat d’alcohol. Músiques que també han servit per als canvis de classe. Igualment, han visitat diferents webs on es donen consells per tal d’evitar l’abús de begudes alcohòliques amb experiències personals i missatges d’actors, esportistes i presentadors de televisió, com també s’ha llegit un llistat de raons per que els menors no consumisquen alcohol.

A banda, els alumnes de 14 a 16 anys del centre i els seus tutors han rebut una sèrie de sessions tècniques i informatives per a prevenir el consum d’alcohol. S’ha de recordar que la substància està darrere de les principals causes de mortaldat entre els joves com els accidents de trànsit o la violència, més enllà dels problemes de fetge o ronyó que genera el seu consum habitual.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí