El Museu Faller de València acull una exposició sobre el artista faller José Manuel Alares

0
1272

La mostra amb producció de l’artista faller José Manuel Alares s’inaugura dilluns que ve, dia 23, a l’Espai Josep Alarte del Museu Faller de València

L’Espai Josep Alarte del Museu Faller de València acollirà a partir de dilluns que ve, dia 23 (a les 20 hores), una exposició dedicada a l’obra de l’artista José Manuel Alares (València, 1950), un dels protagonistes en les darreres dècades de la història de les falles infantils. ‘Alares: falles al natural’ està comissionada per Toni Colomina, Víctor Valero i Luis Fernández i produïda per la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

“Per estimar, cuidar i projectar la nostra festa gran és important conéixer i difondre la història de la seua evolució. Alares és un dels artífex de l’evolució artística de les falles infantils durant la dècada dels 80, en plena transició cap a la democràcia, quan, juntament amb uns altres artistes apostaren per la renovació tant estètica com temàtica”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

L’exposició abordarà el treball fet per un artista autodidacta que sempre va fugir de l’equidistància i es va comprometre amb un nou concepte de falla infantil. Artísticament es va formar en l’escola d’art de Barreira i progressivament va anar instruint-se en el món de les falles.

Alares és el responsable únic de les seues creacions, des de la concepció fins a la materialització de l’obra a la plaça. Els seus treballs van evolucionar estèticament cap a unes formes simples, netes i molt recognoscibles, sempre pensant en el missatge i els xiquets i xiquetes com a destinataris finals.

La natura, l’ecologisme i les relacions del ser humà amb el medi ambient polaritzen la vessant temàtica dels seus treballs, que traspassen el format clàssic de l’esbós i la falla per incloure altres llenguatges creatius.

Amb esta segona exposició després de la seua renovació, el Museu Faller de València consolida la seua aposta per comptar amb un espai expositiu dedicat a l’obra de grans artistes fallers.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here