El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida amplia el fons del seu lapidari històric

0
1316
El MAOVA incorpora noves peces al seu patrimoni

Al nou escut nobiliari se li afegeix una estela funeraria del segle XIV i una inscripció del segle XIX

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) ha realitzat una sèrie de millores en el seu lapidari, aprofitant la instal·lació de l’escut nobiliari recentment donat. Entre aquestes millores s’inclou la incorporació d’una estela funeraria discoidal del segle XIV (la més antiga de l’època cristiana d’Ontinyent i procedent de l’entorn del Palau de la Vila) i de la “Creueta de Belda”, una inscripció del segle XIX que assenyala el lloc d’un òbit a Fontanars dels Alforins.

En l’àmbit físic s’ha incorporat una maqueta del terme municipal d’Ontinyent, en baix relleu, donada en el seu moment pel col·laborador Rafael Sanchis i Ferri, i sobre la qual s’indica la situació dels principals punts de poblament prehistòric a medieval d’Ontinyent. En la zona vestibular s’ha traslladat l’original de “la Puríssima del Porxet”, i s’ha instal·lat la vitrina zero per a micro-exposicions de peces canviants; en la qual en aquests moments es pot veure un crani humà i la mòmia d’un gat, d’època medieval i moderna respectivament, així com dos llànties d’època romana.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha valorat positivament “les millores, fetes amb cost reduït, que permetran noves mirades i revisions del nostre patrimoni més antic”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí