Morvedre Aire Net es presenta com a entitat ciutadana per a combatre la contaminació al Port de Sagunt

0
922
El col·lectiu es presenta este dijous 14 de febrer a Sagunt

L’acte, que tindrà lloc este dijous, 14 de febrer, en el local de l’Associació Veïnal La Forja, comptarà amb la presència del director general de Canvi Climàtic, Joan Piquer, i del regidor de Medi Ambient, Enric Ariño

El pròxim dijous, 14 de febrer, a les 19 hores la plataforma ciutadana Morvedre Aire Net es presentarà públicament com a entitat ciutadana en un acte sobre la contaminació de l’aire en el Port de Sagunt. Esta convocatòria, que tindrà lloc en el local de l’Associació Veïnal La Forja, comptarà amb la presència del Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, i el regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, que informaran de totes les mesures que s’estan duent a terme des de la Conselleria de Medi Ambient i des del propi consistori per a controlar la contaminació atmosfèrica.

A més, intervindran en l’acte el vicepresident de l’Associació Veïnal La Forja, Luís Collado; un representant de la Confederació d’Associacions Veïnals i Consumidors de la Comunitat Valenciana (CAVECOVA), Ricardo Fernández; i el president d’Acció Ecologista-Agró, Jorge Mateos, que explicaran el treball que ha realitzat fins a hui la plataforma Morvedre Aire Net, així com les pròximes accions d’esta entitat ciutadana.

Ariño ha expressat que en esta jornada/xarrada s’explicarà la qualitat de l’aire a Sagunt ja que en els últims mesos “ha sorgit una inquietud ciutadana arran d’aparèixer més visiblement pols en els cotxes i determinades superfícies”. Així mateix, ha manifestat, “es presentaran les intervencions, els indicadors i les mesures que s’estan duent a terme des de les administracions públiques competents” i ha recordat que participaran altres moviments veïnals “per a donar una visió més completa de tot el procés”.

Cal recordar que durant els últims anys s’ha despertat una creixent preocupació pels problemes que està ocasionant la contaminació de l’aire que es respira al Camp de Morvedre, especialment en els barris limítrofs als polígons industrials del Port de Sagunt, on s’estan cometent greus infraccions, com apunten des de la pròpia plataforma. Per este motiu, l’entitat ha decidit lluitar per a solucionar este problema i s’ha organitzat per a exigir que es prenguen les mesures necessàries. D’esta manera, convoquen a este acte als màxims representants de les administracions competents en matèria de qualitat.

Des de la plataforma Morvedre Aire Net esperen que tota la ciutadania hi participe i se sume a esta iniciativa “perquè només entre tots aconseguirem que l’aire que respirem estiga net i amb garanties per a la salut de tots i totes i és per eixe motiu que necessitem un desenvolupament industrial i de la ciutat de Sagunt sostenible i compatible amb la vida i el futur de la nostra ciutadania”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here