Els moros i cristians i el mercat medieval tornen a Sagunt per al 9 d’Octubre

0
1935
L'alcalde i el regidor de Culturahan presentat els actes amb els col·lectius col·laboradors

L’alcalde i el regidor de Cultura presenten el programa d’actes per al 9 d’Octubre amb esdeveniments tant a Sagunt com al Port de Sagunt

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, han presentat la programació cultural del 9 d’Octubre. Entre els actes tradicionals d’esta festivitat destaca l’acte institucional de concessió de la Medalla de Plata de Sagunt a Luis Madrid i Antonio Morcillo, el dissabte 7 d’octubre en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, i la baixada de la senyera des de la façana de l’ajuntament, acompanyats pel Ball de Nanos, Dansa guerrera de La Todolella i l’acte institucional en la Glorieta de Sagunt, el dilluns 9 d’octubre a les 19 hores.

“És molt rellevant que gràcies a tots, i tots junts, som capaços de portar endavant una de les grans festes que es fan en el nostre país i que, com la resta d’anys, té una programació amplíssima que comença el 28 de setembre i acaba el 9 d’octubre”, ha declarat Fernández.

El programa “té actes de tot tipus, passant pel mercat medieval, la gran festa de moros i cristians, la participació de bandes de música i una participació molt notable de tota la ciutadania i la gent que ens visita. És un dels grans atractius de la nostra programació cultural i festiva”, ha dit l’alcalde, qui ha incidit en la novetat que enguany es farà lliurament de “les medalles de plata a ciutadans de Sagunt, que serà la primera ocasió en què ho fem”.

“El 9 d’Octubre és la nostra data de naixement com a poble. No tots els pobles tenen una data de naixement, però els valencians tenim una data de naixement claríssima que és la conquesta del rei Jaume en 1238, que és l’entrada a València, i per tant els valencians ens hem configurat com a poble a partir d’eixa data”, ha destacat l’alcalde.

José Manuel Tarazona ha declarat que “nosaltres ens hem de reconèixer com a poble, amb una història, uns fets, i ens identifiquem com a tal. Per açò esta data tan significativa, com és el 9 d’Octubre, ha de ser una data important, una data en la qual en el nostre poble la festa bulla per alegrar-se que quan va arribar Jaume I ens convertirem en el poble valencià”. El regidor ha destacat l’esforç de les diferents regidories de l’Ajuntament en l’organització del programa d’actes.

El dissabte 30 de setembre a les 19.30 h es representarà l’entrada de Moros i Cristians des de la plaça de la Moreria, carrer dels Horts, plaça Cronista Chabret i Camí Real fins a la plaça Blasco Ibáñez. També tindrà lloc el tradicional mercat medieval a la plaça Cronista Chabret, la plaça Major, la plaça dels Tarongers, carrer Dolors, carrer del Castell i plaça Facundo Roca, del 6 al 9 d’octubre, de 10 a 14 h i de 17 a 23 h.

En el mercat medieval tindran lloc actuacions teatrals, recreacions històriques, danses medievals, tallers artesans i tallers i jocs infantils. El programa d’actes també inclou actuacions musicals a càrrec de la Banda Lira Saguntina i la Unión Musical Porteña, entre d’altres, a més de nombrosos espectacles de dansa.

Els actes estan organitzats pels departaments de Cultura i de Festes de l’Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de Grup de Danses de Morvedre; Unión Musical Porteña; Grup de Danses Valencianes El Puerto; Associació de Festes de Moros i Cristians de Sagunt; Societat Musical Lira Saguntina; Majoralia de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist 2018; Campaners de Morvedre; Sagunt Reviu; Associació Cultural Grup de Rondalla i Danses Els Fallers, i Ciudad Prohibida.

A continuació es pot veure tota la programació d’actes per al 9 d’Octubre de Sagunt:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here