Els moros i cristians i el mercat medieval tornen a Sagunt per al 9 d’Octubre

0
1674
L'alcalde i el regidor de Culturahan presentat els actes amb els col·lectius col·laboradors

L’alcalde i el regidor de Cultura presenten el programa d’actes per al 9 d’Octubre amb esdeveniments tant a Sagunt com al Port de Sagunt

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, han presentat la programació cultural del 9 d’Octubre. Entre els actes tradicionals d’esta festivitat destaca l’acte institucional de concessió de la Medalla de Plata de Sagunt a Luis Madrid i Antonio Morcillo, el dissabte 7 d’octubre en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, i la baixada de la senyera des de la façana de l’ajuntament, acompanyats pel Ball de Nanos, Dansa guerrera de La Todolella i l’acte institucional en la Glorieta de Sagunt, el dilluns 9 d’octubre a les 19 hores.

“És molt rellevant que gràcies a tots, i tots junts, som capaços de portar endavant una de les grans festes que es fan en el nostre país i que, com la resta d’anys, té una programació amplíssima que comença el 28 de setembre i acaba el 9 d’octubre”, ha declarat Fernández.

El programa “té actes de tot tipus, passant pel mercat medieval, la gran festa de moros i cristians, la participació de bandes de música i una participació molt notable de tota la ciutadania i la gent que ens visita. És un dels grans atractius de la nostra programació cultural i festiva”, ha dit l’alcalde, qui ha incidit en la novetat que enguany es farà lliurament de “les medalles de plata a ciutadans de Sagunt, que serà la primera ocasió en què ho fem”.

“El 9 d’Octubre és la nostra data de naixement com a poble. No tots els pobles tenen una data de naixement, però els valencians tenim una data de naixement claríssima que és la conquesta del rei Jaume en 1238, que és l’entrada a València, i per tant els valencians ens hem configurat com a poble a partir d’eixa data”, ha destacat l’alcalde.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Las fuertes lluvias dejan hasta 16 litros en unas horas

José Manuel Tarazona ha declarat que “nosaltres ens hem de reconèixer com a poble, amb una història, uns fets, i ens identifiquem com a tal. Per açò esta data tan significativa, com és el 9 d’Octubre, ha de ser una data important, una data en la qual en el nostre poble la festa bulla per alegrar-se que quan va arribar Jaume I ens convertirem en el poble valencià”. El regidor ha destacat l’esforç de les diferents regidories de l’Ajuntament en l’organització del programa d’actes.

El dissabte 30 de setembre a les 19.30 h es representarà l’entrada de Moros i Cristians des de la plaça de la Moreria, carrer dels Horts, plaça Cronista Chabret i Camí Real fins a la plaça Blasco Ibáñez. També tindrà lloc el tradicional mercat medieval a la plaça Cronista Chabret, la plaça Major, la plaça dels Tarongers, carrer Dolors, carrer del Castell i plaça Facundo Roca, del 6 al 9 d’octubre, de 10 a 14 h i de 17 a 23 h.

En el mercat medieval tindran lloc actuacions teatrals, recreacions històriques, danses medievals, tallers artesans i tallers i jocs infantils. El programa d’actes també inclou actuacions musicals a càrrec de la Banda Lira Saguntina i la Unión Musical Porteña, entre d’altres, a més de nombrosos espectacles de dansa.

Els actes estan organitzats pels departaments de Cultura i de Festes de l’Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de Grup de Danses de Morvedre; Unión Musical Porteña; Grup de Danses Valencianes El Puerto; Associació de Festes de Moros i Cristians de Sagunt; Societat Musical Lira Saguntina; Majoralia de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist 2018; Campaners de Morvedre; Sagunt Reviu; Associació Cultural Grup de Rondalla i Danses Els Fallers, i Ciudad Prohibida.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Les platges de Port de Sagunt, Almardà i Corinto aconseguixen de nou la Bandera Blava

A continuació es pot veure tota la programació d’actes per al 9 d’Octubre de Sagunt:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here