Els Moros i Cristians rebran per primera vegada ajudes per promocionar el valencià

0
1695
Imatge de l'entrada de moros i cristians d'Ontinyent.

Les ajudes per al valencià en els Moros i Cristians es podran sol·licitar fins al 7 de novembre i es donaran quan acabe el calendari festiu

Ja tenien ajudes per a la promoció del valencià les Falles, la Magdalena i les Fogueres, però ara seran també els Moros i Cristians els que podran rebre ajudes de la Generalitat a partir d’este 2017.

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria d’ajudes per a activitats de promoció de l’ús del valencià realitzades per les diferents festes i en ells s’inclou per primera vegada als Moros i Cristians.

En total, Política Lingüística destinarà 200.000 euros per a premiar i subvencionar l’edició en valencià del llibres de festes de les mencionades comissions. Aquesta quantitat suposa un increment de més del doble que l’any passat, concretament un 104,6% més, ja que al 2016 es destinaren 97.750 euros. A més, també suposa un augment del nombre de comissions de festes premiades, que passen de 105 a 198.

Concretament, per als llibres de les Falles i per als de Moros i Cristians es convoquen 70 subvencions amb una dotació total de 60.000 euros cadascuna. La quantitat destinada a les Falles representa un increment del 38,73% respecte a l’any passat.

Per a llibres de les Fogueres es convoquen 38 subvencions amb un import total de 45.000 euros, que suposa un augment del 38,46% respecte a l’any passat i per als llibres de la Magdalena seran 20 les subvencions -12 per a gaiates i 8 per a colles- a les quals es destinen un total de 35.000 euros, que suposa un augment del 59,09% respecte a l’any passat.

El termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes als llibres de les Falles s’inicia aquest dijous i finalitzarà el 8 de febrer de 2017. Posteriorment, per a optar als premis, en el termini que acabarà el 15 de febrer de 2017, les entitats sol·licitants hauran de presentar, a la Direcció General de Política Lingüística cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Per als llibres de la Magdalena, tant per a gaiates com per a colles, el termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el dijous i finalitzarà el 10 de febrer de 2017. Per a optar als premis, en el termini que acabarà el 24 de febrer de 2017, les entitats sol·licitants hauran de presentar, a la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Respecte als llibres de les Fogueres, el termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà també aquest dijous i finalitzarà el 5 de maig de 2017 i per a optar definitivament als premis, en el termini que acabarà el 26 de maig de 2017, les entitats sol·licitants hauran de presentar, a la Direcció General de Política Lingüística cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Finalment, el termini de presentació de sol·licituds per als llibres de Moros i Cristians s’iniciarà dijous i finalitzarà el 3 de novembre de 2017. De la mateixa manera per a optar definitivament als premis, en el termini que acabarà el 3 de novembre de 2017, les entitats sol·licitants hauran de presentar, a la Direcció General de Política Lingüística cinc exemplars del llibre de la festa editat.

Atés que el calendari de les festes comprén un ampli període, les entitats sol·licitants podran presentar, simultàniament, la sol·licitud i els llibres ja editats.

La previsió de lliurament de premis serà al voltant de cada festa, excepte Moros i Cristians que es lliurarà a final d’any quan acabe el període festiu.

Requisits dels llibres

Els llibres objecte de subvenció hauran d’estar escrits en valencià, editats per l’entitat sol·licitant, disposar del corresponent depòsit legal, tindre una tirada mínima de 200 exemplars -excepte els de les colles de la Magdalena que hauran de tindre una tirada mínima de 100 exemplars- i fer constar en els crèdits del llibre que s’ha participat en esta convocatòria d’ajudes.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí