Mor un xiquet de 6 anys a Canet d’en Berenguer en caure a una foradada en una zona amb forts corrents

0
1544
Equip de rescat submarí de la Guàrdia Civil.

La zona en la qual s’han produït els fets «està senyalitzada i es prohibeix el bany, entre altres motius pels forts corrents», segons assegura la Guàrdia Civil

Un xiquet de sis anys va morir ofegat aquest dissabte 21 de maig a la platja de Canet d’en Berenguer després de caure en una foradada de diversos metres en una zona amb forts corrents prop de l’espigó de Port Siles. Agents de la Guàrdia Civil van trobar el cos del xiquet, després de diverses hores de cerca, a uns quatre metres de profunditat en una zona sense visibilitat.

El menor es va ofegar mentre es banyava juntament amb la seua mare, veïna de Sogorb, i el seu germà de 9 anys, que també van caure en la foradada però que, al contrari que la víctima, van aconseguir eixir. La zona en la qual s’han produït els fets «està senyalitzada i es prohibeix el bany, entre altres motius pels forts corrents», segons assegura l’Institut Armat en un comunicat.

La dona, «després de buscar al seu fill de sis anys durant un temps prudencial», sense èxit, va donar avís als serveis d’emergència. Una vegada coneguts els fets per la Guàrdia Civil, es va activar el dispositiu de cerca i localització, format per diferents patrulles de la Guàrdia Civil de Quartell i Sagunt.

A més, també es va activar l’Equip de Policia Judicial de Puçol, les embarcacions del Servei Marítim i del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS).

Finalment, sobre les 20.10 hores i després de diverses hores d’immersió dels agents del GEAS, a uns 15 metres de distància del lloc on es trobava el desnivell on va caure la família i a quatre metres de profunditat sota la mar, en una zona sense visibilitat, van aconseguir localitzar el cos sense vida del menor desaparegut.

En la cerca també va intervindre un helicòpter del Servei de Rescat de la Generalitat Valenciana, 14 efectius de Bombers del Consorci Provincial, un helicòpter i un patruller pertanyents a Salvament Marítim, una embarcació de Protecció Civil de Sagunt i dos efectius del Servei d’Assistència Mèdica d’Urgències (SAMU). Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Sagunt.

Després de conéixer-se els fets, l’Ajuntament de Canet d’en Berenguer va anunciar aquest dissabte que decretava tres dies de dol oficial en el qual les banderes onejaran a mitja asta. En una publicació en el seu perfil de Facebook, el consistori ha lamentat el tràgic succés, ha transmés les seues «més profundes condolences a la família» i li ha oferit «tot el suport en aquests moments tan difícils».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí