Mor el jesuïta xativí Ramiro Reig, un dels principals estudiosos del moviment obrer

0
1993
Ramiro Reig

L’activista va ser fundador del sindicat CCOO PV i un dels majors especialistes de la figura de Vicente Blasco Ibáñez

Dissabte va morir als 81 anys el sacerdot jesuïta i professor d’Història de les Institucions Econòmiques Ramir Reig (Xàtiva, 1936). Va ser un lluitador antifranquista (fet que li va valdre una detenció en 1970) i fundador del sindicat CCOO del País Valencià, a més de ser un dels majors especialistes en Vicente Blasco Ibáñez i el blasquisme.

Junt amb Josep Picó va publicar el llibre ‘Feixistes, rojos i capellans’ (1978), i d’altres obres com ‘Obrers i ciutadan’s (1982) i ‘Blasquistas y clericales’ (1986). Més endavant va publicar la biografia ‘Vicente Blasco Ibáñez’ (2002), així com ‘Las grandes corporaciones del siglo XX’ (2009), una aproximació als «gegantescs edificis del món empresarial» i els seus creadors.

Ramiro Reig s’havia format com a religiós a Catalunya i havia estudiat en la Universitat d’Innsbruck (Àustria). Des dels anys seixanta, quan va ser professor de les Escoles Professionals Sant Josep, a València, abans d’incorporar-se a la Universitat de València, es va implicar en els moviments socials i sindicals, així com en l’ambient cultural. El comiat del rector serà este dimarts 22 de maig a les 11h al Centre Arrupe.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí