Montoro, persona ‘non grata’

CaixaBank - MyBox

0
3418
Cristóbal Montoro

Des de fa ja algun temps els valencians i valencianes estem patint un infrafinançament que provoca que no pugam dur endavant les polítiques descentralitzades que com autonomia tenim com a pròpies.

Els valencians i valencianes ens hem unit per exigir una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients, i repartits equitativament, entre totes les autonomies, que permeta als valencians i a les valencianes poder disposar d’uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies, per tindre un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana, que compense en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys i dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional i el reconeixement dels dèficits financers acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no comence a aplicar-se llastrat per la injustícia diferida dels anteriors.

Però ni Rajoy, ni més concretament, ni el ministre d’hisenda Cristobal Montoro han fet res per solucionar aquest problema. Com a valencians i valencianes necessitem a Montoro i a Rajoy fóra del Govern perquè deixen d’ofegar-nos financerament als valencians.

El passat desembre va arribar a la Generalitat una carta d’Hisenda demanant més retallades a i l’amenaça d’una intervenció dels comptes, motiu pel qual el Govern del Botànic li va explicar que l’amenaça no és una bona manera de relació entre governs i va recordar que qui està polvoritzant el dèficit és el Govern d’Espanya amb més de 400.000 milions d’euros des del 2011.

A més durant el mandat de Rajoy i Montoro s’ha entrat en terreny pantanós. Sols és pot dir d’una manera: provocació. Durant les falles de 2015, 2016 i 2017, les inspeccions que l’Agència Tributària ha dut a terme a les comissions de les falles de la Secció Especial, coincidint amb el moment en el qual s’estan muntant els monuments són un clar exemple de que l’importa a Montoro i a Rajoy les Festes més importants de València ciutat i província, to i fer coincidir amb l’amnistia fiscal que ha impulsat Rajoy als autèntics defraudadores. Que si, que la llei s’ha de complir… però no cal fer una caça de bruixes a les falles i als defraudadors ficar-los la catifa roja, açò és de guió de falla.

I si, tot açò podem culpar a Rajoy però sempre he pensat que és Montoro. “la mano que mece la cuna” qui ens té entre cella i cella, perquè no declarar-lo persona non grata?

Albert Llueca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here