Montitxelvo acollirà dissabte la 31a Trobada d’Escoles en Velencià de la Vall d’Albaida

0
1682
Cartell de la 31a Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida

Es podran veure tres exposicions: ’50 anys construint un model d’escola en valencià’ i ‘Joan Fuster’, a la Casa Abadia, i ‘L’escaldà del raïm’ al Saló de Plens de l’Ajuntament

Montitxelvo serà el poble que acollirà la 31a Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, el proper dissabte 19 de maig. La Trobada arranca a les 9’30 hores a la Plaça de l’Ajuntament amb la Ruta de l’Aigua o Ruta Geocaching, guiada per Josep Miquel Climent Orts. A les 11 hores hi haurà jocs tradicionals al carrer del Mig i el taller ‘Els riuraus’. Més tard, a les 11’30 hores, s’obriran al públic tres exposicions: ’50 anys construint un model d’escola en valencià’ i ‘Joan Fuster’, a la Casa Abadia, i ‘L’escaldà del raïm’ al Saló de Plens de l’Ajuntament (carrer de Dalt, 26).

A migjorn, els assistents tindran l’oportunitat d’acudir a la presentació del llibre “Els parlars valencians”, a càrrec dels autors Vicent Beltran i Carles Segura-Llopes, que tindrà lloc a la Casa de la Música. Després de dinar, a les 16’30 hores, començarà la cercavila des de les Escoles, amb la participació de Batukatà, Xanques de l’IES de l’Estació, Dolçainers i Tabaleters del Regall, la Banda de Montitxelvo i alumnes del grup instrumental de les bandes de Montitxelvo, Salem i Ràfol de Salem.

Vora les 17 hores, la cercavila arribarà al Poliesportiu i l’alumnat del CRA Serra Benicadell delectarà tothom amb la interpretació de la Cançó de la Trobada. En acabant, les xiquetes i els xiquets podran gaudir amb el munt de tallers que han preparat els centres educatius de la comarca de la Vall d’Albaida. A més, hi haurà concert de la Gira d’Escola Valenciana amb els grups Entropia i Neuròtics. A les 19’30 hores està previst que finalitzen els tallers. La cloenda de la 31a Trobada d’Escoles en Valencià a la Vall d’Albaida vindrà de la mà de Trobadorets.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí