Montesa disposarà d’un nou Arxiu i Espai Cultural municipal amb ajuda de la Diputació

0
1112
Maria Josep Amigó i Analia Juan

Maria Josep Amigó ha assegurat que disposar d’aquest nou espai cultural «permetrà posar en valor tot el conjunt patrimonial, històric i artístic que atresora la localitat»

El municipi de Montesa treballa en la rehabilitació i condicionament d’un immoble situat en el centre de la localitat que albergarà el nou Arxiu i Espai Cultural. Unes actuacions que estan realitzant-se amb part dels recursos econòmics aportats per la Diputació de València, tal i com ha traslladat l’alcaldessa de Montesa, Analia Juan, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Costera per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.

En concret, el consistori de Montesa ha destinat un total de 52.000 euros contemplats en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2016 –abans anomenat PPOS– a escometre la segona fase d’actuacions de rehabilitació d’aquest immoble, on actualment s’està procedint a la reforma de l’edifici, disposició de sales i adequació de parets. En una fase prèvia, també executada amb fons provincials, es va procedir a l’adquisició de l’immoble i la reforma del sostre d’aquest enclavament destinat a acollir el futur Arxiu i Espai Cultural. Cal recordar que aquesta localitat ja compta amb un historiador local i que disposa d’elements per al desenvolupament d’un museu partint de la seua consideració com a Bé d’Interés Cultural (BIC).

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha assegurat que la materialització d’aquest projecte «permetrà disposar d’un espai cultural al servei de tota la ciutadania i també dels visitants que s’apropen al municipi, per posar en valor tot el conjunt patrimonial històric, cultural i artístic que atresora la localitat de Montesa».

Per la seua part, l’alcaldessa de Montesa, Analia Juan, ha assegurat que les actuacions destinades a la rehabilitació de l’immoble que albergarà el futur Arxiu i Espai Cultural «s’allargaran en el temps», ja que es tracta «d’un projecte molt important per al municipi, però que requereix d’una rehabilitació quasi íntegra de l’edifici». No obstant això, Juan ha considerat que la disposició d’un nou Arxiu i Espai Cultural municipal «resultarà un recurs molt interessant a nivell cultural i turístic per a Montesa» a més de constituir «un espai al servei de tots els col·lectius municipals i veïns i veïnes de la localitat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí