Montesa aprova dues mocions del Bloc per protegir l’agricultura local front les importacions «deslleials»

0
907
agricultura Montesa
El Bloc pretén protegir als agricultors de montesa amb les mocions

L’Ajuntament de Montesa va aprovar en el seu últim ple dues mocions presentades pel Bloc a través de les quals s’exigeixen «més control sobre les fruites i verdures d’importació«.

El regidor nacionalista Otili Ortiz ha apuntat que l’acord agrícola del passat 27 de novembre entre la Comissió Europea i el Marroc -pendent de ratificar- «preocupa molt al sector agrari valencià» per la qual cosa els acords municipals a Montesa es traslladaran al Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM) a a través dels quals es demana «que treballe per un canvi en la política europea agrícola perquè es done suport als llauradors, front a les grans superfícies de cultiu subvencionades i les pràctiques de la gran distribució alimentària».

Els principals acorda al plenari de Montesa han estat instar a incloure clàusules sobre condicions laborals i socials en els acords comercials entre la UE i els països no comunitaris «amb l’objectiu que no es comercie amb països on els treballadors no tenen reconegudes unes mínimes i dignes condicions laborals i socials» ja que afirmen que «en cas contrari comportaria a ser còmplices en el manteniment d’un sistema on els treballadors estan completament desprotegits.

Per una altra banda també es demana sol·licitar a la Unió Europea i al MARM que apliquen als productes estrangers els màxims i més exigents controls fitosanitaris. I finalment exigir al Ministeri que faça una política a Europa que done més suport al camp valencià.

D’esta forma el portaveu del Bloc ha manifestat que «és injust i incoherent que als productors europeus, entre els que es troben els professionals del País Valencià, se’ls exigisca el compliment d’una sèrie de normes europees, cada vegada més estrictes des del punt de vista d’actualitat així com mediambientals, i en canvi als productes procedents de tercers països que entren en el mercat europeu no se’ls exigisquen les mateixes condicions».

Ortiz ha afegit que «el compliment d’estos mínims de qualitat suposa un increment en els costos de producció, i per tant la competititvitat és molt més complicada».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí