Montaverner avança en la rehabilitació del Convent de les Caputxines

0
1944
Imatge del Convent de les Caputxines de Montaverner

Les obres, que compten amb suport pressupostari de la Diputació de València, suposen una inversió de 134.515 euros

El Convent de les Caputxines de Montaverner recupera poc a poc el seu aspecte originari després de les actuacions de rehabilitació i condicionament escomeses en aquest emblemàtic edifici. Unes intervencions que han comptat amb el suport pressupostari de la Diputació de València, a través d’una inversió global de 134.515 euros.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha tingut ocasió de comprovar els treballs executats durant la visita efectuada a Montaverner per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

Amigó ha valorat «l’esforç que està realitzant l’equip de govern local per recuperar i poder fer ús del Convent de les Caputxines, no només per la seua riquesa patrimonial, sinó també pel valor sentimental que desperta entre els veïns i veïnes de Montaverner». Uns treballs que s’estan desenvolupament «gràcies a una important inversió de fons propis per part del Consistori, especialment per a l’adquisició de l’immoble, que ara s’estan complementant amb recursos procedents de la Diputació», ha explicat la vicepresidenta.

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha subratllat que el conjunt d’aquestes intervencions «es troben en sintonia amb les línies d’actuació marcades per l’equip de govern de la Diputació de València, basades en escoltar a les persones i invertir en projectes que contribueixen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania», ha remarcat la vicepresidenta.

El Convent de les Caputxines és un immoble construït durant els anys 40 i 50 del segle passat, molt estimat per part dels montavernins i les montavernines. Inicialment va estar gestionat per la congregació de religioses de les Terciàries Caputxines, però amb el pas dels anys s’ha fet servir com a escola infantil, taller de tall i confecció, cura de malalts, o centre d’esbarjo per a joves i xiquets. L’any 2010 aquest edifici, que compta amb 1.596 metres quadrats construïts i una parcel·la d’altres 3.729 metres quadrats, va passar a ser de titularitat pública, amb la seua adquisició per part de l’Ajuntament de Montaverner. Des d’aleshores, el Consistori ha projectat diferents fases de rehabilitació i condicionament orientades a recuperar les parts més deteriorades de l’edifici per poder dotar-lo d’un ús funcional.

En aquesta darrera fase de condicionament, s’han destinat un total de 61.283 euros corresponents al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de 2015, que han servit per a la consolidació estructural de la planta baixa del convent. Posteriorment, en 2016, es varen invertir altres 73.232 euros, que han permès rehabilitar alguns dels elements que acreditaven un avançat estat de deteriorament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here