Mónica Oltra afirma que la Residència de Discapacitats d’ Ontinyent s’obrirà el primer trimestre de 2018

0
880
Imatge de la trobada entre Jorge Rodríguez i Mónica Oltra a la Diputació

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives publica al DOCV la licitació de les obres a Ontinyent amb un pressupost de 200.000 euros

La Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha confirmat este dimarts a l’alcalde d’ Ontinyent, Jorge Rodríguez, que la Residència de Discapacitats de la ciutat s’obrirà al primer trimestre de l’any 2018.

En una compareixença als mitjans posterior a un encontre entre tots dos responsables polítics, Jorge Rodríguez explicava “des del primer moment que Mònica Oltra va accedir a la Vicepresidència del Consell vam parlar de que no tenia cap sentit tenir un centre pagat per Caixa Ontinyent sobre uns terrenys pagats per l’Ajuntament i que estiguera tancat durant 6 anys quan hi havia una necessitat objectiva. Ara el projecte per fi comença a veure la llum, feia falta unes obres la licitació de les quals es van publicar ahir mateix, i a principis d’any ens confirmaven que la residència estarà ja en funcionament”, manifestava.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives publica este dilluns al DOCV la licitació de les obres, amb un pressupost de 200.000 euros que permetrà realitzar millores que l’administració autonòmica considera necessàries per poder posar en marxa l’ús de l’edifici, finalitzat en 2010 i pendent d’obertura des d’aleshores. Segons ha trascendit després de l’encontre, una vegada atorgada la llicència d’obres, aquestes s’adjudicaran previsiblement en juny. A finals d’any començarà l’equipament de les instal·lacions i la inauguració tindrà lloc al primer trimestre de 2018.

Cal recordar que l’actual Govern Valencià no podia actuar a l’edifici fins assumir la seua titularitat, a la que es va accedir el passat mes de juny de 2016. En aquell moment, i coincidint amb una visita a Ontinyent per a acudir a unes jornades empresarials organitzades per COEVAL, la Consellera Mònica Oltra va visitar la residència junt a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al qui va anunciar que els tècnics havien trobat una sèrie de mancances a resoldre en l’edifici abans de poder procedir a la seua obertura.

Les obres a executar, que inclouen la realització de canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars en lloc de catering (55.800 euros); adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar la intimitat dels mateixos i millorar la seua funcionalitat (17.400 euros) o adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament (1.300 euros). També es contempla l’actualització del sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació a la normativa actual (36.800 euros); estudi per a proposar un sistema de protecció del sol en les zones més afectades (13.500 euros); o la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a eixir de la parcel·la de la residència, incloent un nou accés per als vianants front de l’entrada principal de la residència (9.700 euros).

Des del Govern d’Ontinyent, la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, recordava que “des del mateix moment del canvi de Govern a la Generalitat s’han fet avanços per acostar-nos a un moment tan esperat com el de l’obertura de la residència. Des del primer moment l’Ajuntament ha estat al costat dels familiars per informar-los, i hem donat a la Conselleria totes les facilitats, tant en la realització de les diferents gestions com en el seguiment dels passos que se’ns ha demanat”, apuntava.

En aquest sentit, la regidora posava com a exemple “actuacions com la que es presentava la setmana passada de construcció d’una nova vorera d’accés a la residència, una de les exigències de la Conselleria que en aquest cas l’Ajuntament va a fer realitat amb una ajuda de al voltant de 100.000 euros de la Diputació de València. Hem fet tots els esforços necessaris per tal d’aconseguir fer realitat esta infrastructura tan reclamada i necessària a la nostra ciutat, i que la Consellera així ho confirme és una molt bona noticia per a les famílies usuàries”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here