Mónica Oltra visita Moixent i la Font de la Figuera per interessar-se pels seus serveis socials

0
1177
Mónica Oltra, durant la seua visita a Ontinyent

Segons la vicepresidenta El model de serveis socials impulsat per Igualtat triplica en dos anys la inversió per al personal dels serveis socials de la Costera

El nou model de serveis socials, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha triplicat en dos anys la inversió per a la contractació de professionals que formen part dels equips multidisciplinaris dels serveis socials dels municipis de la Costera, segons ha assenyalat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

La vicepresidenta ha visitat els municipis de Moixent i La Font de la Figuera on s’ha reunit amb representants de les corporacions i amb els professionals dels serveis socials municipals, dins de la ronda de trobades que la vicepresidenta està mantenint en els ajuntaments de la Comunitat “per a conèixer com s’estan adaptant als canvis legislatius del Consell del Botànic i escoltar les seues aportacions i les seues necessitats”.

Tal com ha explicat Oltra, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València treballen conjuntament en aquest nou model de serveis socials dissenyat per Igualtat, la qual cosa ha permès passar d’una inversió de 288.613 euros en 2016 per al personal dels equips base de la comarca a 945.862 euros que s’han destinat enguany i que permet la contractació de més professionals.

L’augment de personal i, per tant, l’enfortiment dels serveis socials “repercuteix en una millor atenció a les persones”, ha indicat Oltra, i configura una xarxa de professionals i un sistema públic “capaç de compaginar la proximitat a la ciutadania amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials de les persones amb més vulnerabilitat”, de manera que els serveis socials constituïsquen ‘la quarta pota’ de l’estat del benestar al costat de la sanitat, l’educació i el sistema de pensions.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Oltra destaca que Carcaixent i Sueca han complit amb la construcció d'infraestructures socials acordades
Mónica Oltra, junt al govern de la Font de la Figuera

La Costera

Els ajuntaments de la comarca de la Costera perceben enguany a través de les línies nominatives un finançament de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 2.530.290 euros per a para el desenvolupament de programes i manteniment de recursos socials dirigits a diferents col·lectius.

Aquesta quantitat s’ha incrementat en un 67,5% respecte a la destinada l’any 2015 i que va suposar un cost d’1.510.182 euros. També respecte al passat any s’ha augmentat en 363.559 euros.

Amb aquestes quantitats, es finança el Pla Concertat de Serveis Socials, que inclou el personal dels equips base municipals, els centres per a persones majors i persones amb diversitat funcional, els centres d’atenció a persones migrants Pangea i la xarxa d’agents d’igualtat.

Així mateix i en matèria de família i menors, també es financen els centres SEAFIS, les mesures judicials de menors al mig obert i els centres de dia per a persones menors d’edat.

Residència La Miraculosa

La vicepresidenta ha visitat també a Moixent la Residència per a persones majors depenents ‘La Miraculosa’ amb motiu de la celebració de la XV Setmana de Portes Obertes.

Oltra, que ha recorregut les instal·lacions de la residència, ha pogut conversar amb professionals i residents, i ha destacat el programa ‘No Subjectes’ implantat en el centre, que ofereix a les persones una atenció i cura lliures de subjeccions físiques i químiques, “una bona pràctica que ens interessa molt exportar a la resta de residències ja que permet un tracte mes humanitzat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here