El Monestir del Sagrat Cor d’Agullent passa a ser Betlem de la Immaculada amb l’arribada de 8 religioses de Colòmbia

0
1641
Imatge de l'acte celebrat dissabte a Agullent

El Cardenal beneeix el monestir de les Filles de la Sagrada Família i inaugura la seua nova capella d’Adoración Eucarística Perpètua

L’antic monestir del Sagrat d’Agullent -del segle XVI- ha passat a denominar-se Betlem de la Immaculada amb l’arribada de 8 noves monges de l’ordre religiosa de vida contemplativa que es troben a la localitat des del passat dissabte.

La benvinguda de les religioses va estar presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que va beneir la comunitat. A més, les religioses van obrir ahir en l’església del mateix monestir una capella d’Adoració Eucarística Perpètua que també va ser inaugurada pel titular de la diòcesi.

Les huit religioses que integren la comunitat formen part de l’institut Filles de la Sagrada Família, fundat a Colòmbia en 2011, i la sol·licitud de la qual per a fundar la comunitat va ser llegida a l’inici de la celebració, per la superiora general, María de Jesús, que havia arribat procedent de Barranquilla (Colòmbia).

Igualment, va ser llegit pel canceller secretari del Arzobispado, Jose Francisco Castelló, el decret del cardenal arquebisbe pel qual s’erigeix la nova comunitat en el monestir i es designa superiora local de conformitat a la superiora general. L’arquebisbe també ha designat capellà del monestir al rector d’Agullent, José Manuel Vidal.

Així mateix, la general de les Filles de la Sagrada Família de la congregació va agrair el suport de tot el poble d’Agullent així com “el paternal suport i especial benedicció” del cardenal Cañizares.

D’altra banda, es va beneir una imatge de San Miguel Arcàngel (patró de la congregació) que serà entronitzada en l’Església. Al final de l’eucaristia, va tenir lloc una processó claustral.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benigànim se suma un projecte Erasmus+ per a impulsar l'esport segur durant la pandèmia de Covid

El nou nom de “Monestir Betlem de la Immaculada” es deu al fet que tots els monestirs d’aquesta congregació reben per primer nom Betlem perquè “tenim com a fi primer viure a semblança de Crist i imitar-ho en la seua vida de pobresa que es manifesta des del seu mateix naixement”, segons han indicat fonts de la congregació.

Les Filles de la Sagrada Família, l’hàbit de la qual és una túnica de color blau celeste amb escapulari, tenen com a carisma precisament “l’adoració perpètua a Jesús Sagramentat, viure i ensenyar una profunda devoció a la Verge així com la consagració a Jesús per María”, seguint el mètode de Sant Luis María Grignion de Montfort (França, 1673-1716).
A més dels tres vots religiosos de pobresa, castedat i obediència, assumeixen un quart vot de “esclavitud Mariana”. En l’actualitat, a mésde la Casa General a Colòmbia, tenen comunitats a Quito (Equador) i, des de fa dies, a Menorca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here