El mòdul grupal de Jove Oportunitat de l’IVAJ reuneix a joves d’Alzira, Carcaixent, Carlet, Silla i Tavernes

0
1696
La mitjana d'edat dels participants és de 17 anys

En el mòdul ‘Conviure, compartir, créixer, ser feliços’ participen 21 xics i 16 xiques, amb una mitjana 17 anys, que van abandonar prematurament els estudis

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit amb joves d’Alzira, Carcaixent, Carlet, Silla i Tavernes del Programa Jove Oportunitat -JOOP- que participen en el mòdul grupal titulat ‘Conviure, compartir, créixer, ser feliços’, dins de les sessions d’aquest programa de l’IVAJ i del Fons Social Europeu.

En la trobada, el director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha assenyalat que «és recurrent parlar de segona oportunitat però en alguns casos no hi ha hagut ni tan sols una primera» davant 21 xics i 16 xiques, amb una mitjana 17 anys, reunits a Alboraig.

«L’objectiu de Jove Oportunitat, gràcies a l’equip de coaching, als 56 municipis de la Comunitat, als centres educatius i a les empreses que ens obrin les seues portes és recuperar l’autoestima, cercar un camp laboral, fer amics i superar la fase anterior», ha destacat

«Amb estimule, conversa, dinàmiques grupales i molt diàleg i participació, podrem articular un projecte personal i individual que resulte positiu. Martí també ha agraït a les regidories d’Alzira, Carcaixent, Carlet, Silla, Sueca i Tavernes l’engegada de JOOP.

‘Jove Oportunitat -JOOP-‘ és un programa dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut -IVAJ-, que compta amb la col·laboració de 56 ajuntaments i d’altres centres d’ensenyament secundari i que és finançat pel Fondo Social Europeu, com a programa de segona oportunitat dirigit a revertir l’abandó educatiu primerenc.

El programa JOOP utilitza com a principal eina el coaching actitudinal, combinat amb un mòdul acadèmic en què es prepara per a superar l’examen d’accés a la Formació Professional de Grau Mitjà.

L’objectiu és que persones joves que van abandonar el sistema educatiu prematurament troben la motivació necessària per a tornar a ell i així obtenir un títol de tècnic mitjà, que els permeta accedir al mercat laboral amb millors perspectives de trobar un lloc de treball de major qualitat i sostenible en el temps.

Als mòduls de coaching actitudinal i acadèmic també se suma un mòdul d’orientació professional, durant el qual els joopers visitaran 20 empreses per a comprovar en la pràctica el contingut de les ocupacions vinculades a una família professional de la FP, de manera que, en alguna d’aqueixes visites, puguen descobrir la seua vocació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí