La mobilitat de Sagunt «ha canviat totalment» amb el nou govern, segons l’alcalde

0
1064
L'alcalde de Sagunt destaca les obres realitzades

El canvi de govern del PP al de progrés liderat per Compromís ha suposat una millora de la mobilitat de Sagunt amb les obres executades

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández (Compromís), ha presentat a premsa i veïns les noves actuacions urbanístiques a la ciutat que han suposat «una gran millora de les connexions i mobilitat en la nostra ciutat».

Fernández, acompanyat del regidor d’Urbanisme de Sagunt, Pablo Abelleira, han fet una ruta en autocar que ha recorregut els llocs on s’han produït les últimes actuacions urbanístiques.
S’ha volgut destacar, principalment, l’anomenada “tercera ronda”, que va des de la rotonda de l’avinguda de la Mallada (al costat de Comonsa) fins a la platja.

La finalització d’aquesta ronda amplia les connexions entre els dos grans nuclis del municipi, i ha sigut possible gràcies a l’execució de la nova avinguda Corts Valencianes, que passa per darrere del centre comercial l’Epicentre i de l’institut Camp de Morvedre, i del finançament del bulevard sindicalista Miguel Lluch, unides per la rotonda de la CV-320, també nova.

Abelleira ha assenyalat que “la majoria d’intervencions urbanístiques han anat encaminades a obrir aquest vial, que crèiem que era el més urgent per a la mobilitat de la nostra ciutat”.

D’aquesta manera, la tercera ronda permet una bona connexió aquest-oest juntament amb les avingudes de la Vila (coneguda com a vial Internucleos), Fausto Caruana i Albert Einstein. A més, estan les connexions nord-sud que uneixen aquestes avingudes com la CV-320 o l’avinguda Martín Gaite (al costat de l’Epicentre), en la qual se segueix treballant i finalment unirà des d’Albert Einstein, en el polígon SEPES, fins a la Vila, amb quatre rotondes. Aquestes obres, segons informava Abelleira, es finalitzaran en 2 mesos i les executarà Pavasal, després de guanyar l’adjudicació.

Quico Fernández ressaltava que aquestes execucions urbanístiques permeten que “la ciutat siga com una xarxa interconnectada on tu pots optar per una gran varietat d’opcions per a moure’t”. L’alcalde ha explicat que “l’espai dels dos nuclis urbans del municipi ha de ser un espai planificat per a ús residencial, comercial, dotacional, etc. i per açò cerquem aquesta connexió que ajuda a la mobilitat”.

A més, Fernández s’ha mostrat orgullós ressaltant que “la mobilitat en aquesta ciutat en enguany i mig que portem governant ha canviat totalment. Ja no es produeixen pràcticament retencions i hi ha moltes més possibilitats per al transport públic, privat i amb bicicleta. Una ciutat que estava alguna cosa inconnexa ara està molt bé connectada”.

D’altra banda, a més de la millora de mobilitat i connexions, un altre aspecte que s’ha tingut molt en compte a l’hora d’executar aquestes actuacions ha sigut la de crear una pantalla verda que separe la zona industrial de la zona urbana i residencial. Gala d’açò fan les recentment inaugurades zones verdes de l’avinguda Maestrat, que també s’han planificat sobre la creació d’una gran zona esportiva, ja que a part d’instal·lar aparells de gimnàstica s’ha construït un circuit per a córrer amb terreny bla entre els arbres i plantacions, segons ha destacat el regidor delegat d’Urbanisme

A més, en aquesta mateixa zona s’ha construït una rotonda que connecta l’avinguda Maestrat amb la carretera d’accés a la quarta planta (darrere de Ferrodisa). La rotonda permet que els veïns de la zona puguen accedir al nucli residencial venint des de València, sense necessitat d’anar fins a la següent rotonda.

Finalment, Abelleira ha mostrat el seu interès a millorar pròximament l’entrada a la ciutat de la rotonda del barri Ferrolán, ja que assenyala que “actualment no sembla que estigues entrant en una ciutat de la grandària i la importància de Sagunt”. D’altra banda, també pretén continuar treballant amb les àrees verdes en la zona. Alguns dels treballs realitzats fins al moment en aquest sentit han permès resoldre alguns problemes com la parada de camions
en un solar proper i millorar el problema d’inundacions que provocaven les pluges.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí