La Ministra i Ximo Puig assistiran a Ontinyent a la primera convenció de la patronal tèxtil europea a Espanya

0
1700
Càndid Penalba i Jorge Rodríguez han presentat la cita d'Ontinyent

EURATEX comptarà amb l’assistència de 200 representants de les principals empreses europees del sector així com alts càrrecs de la Generalitat, el Parlament Europeu i la Comissió Europea

La Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, assistiran acollirà el proper 24 d’octubre a la primera convenció de la Patronal Tèxtil Europea Euratex que tindrà lloc a Ontinyent, la primera que se celebrarà a Espanya.

L’esdeveniment, impulsat pel Consell Intertèxtil Espanyol i organitzat per ATEVAL amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Conselleria d’Economia Sostenible, comptarà amb la participació de al voltant de 200 representants de les principals empreses europees del sector així com altres representants de diversos organismes valencians, espanyols i europeus, com ara el Conseller d’Economia, Rafael Climent; els parlamentaris Inmaculada Rodríguez-Piñero i Carlos Zorrinho; o el cap d’unitat de creiximient intel·ligent i sostenible de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, Peter Berkowitz.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President del Consell Intertèxtil Espanyol i d’ATEVAL-CV, Càndid Penalba, coincidien en mostrar “l’orgull de la ciutat i la comarca” per acollir aquesta convenció que sols s’ha celebrat a ciutats com Milà o Lisboa i fins ara mai a Espanya, en el que a més, suposa “una gran oportunitat per projectar-nos atraure possibles inversors”.

Jorge Rodríguez agraïa a Càndid Penalba i a ATEVAL “el treball realitzat perquè pugam acollir una convenció com aquesta, que ens posiciona al mapa europeu com una ciutat que continua tenint una vocació industrial i de suport al tèxtil. Des del Govern d’Ontinyent sempre hem tractat de fer palès eixe suport amb ajudes com les articulades junt a l’IVACE per invertir 1’6 milions en la millora dels polígons; 1’1 junt a la Diputació per millorar l’Avinguda del Tèxtil, o amb el pla municipal de les zones industrials al qual hi ha una trentena d’actuacions. Posar en valor el nostre sector empresarial es també altra qüestió essencial, i en aquest sentit ATEVAL ha fet i fa una tasca magnífica”, manifestava.

Càndid Penalba tenia també paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament d’Ontinyent i el seu alcalde, Jorge Rodríguez, que des del primer moment ens han donat la seua ajuda, així com també la Conselleria d’Economia i als tècnics d’ATEVAL i l’anterior president que van iniciar tot aquest procés”. Penalba incidia en què “anem a comptar amb la presència dels membres del Comité Executiu d’EURATEX, empresaris de primer nivell europeu als quals volem donar una imatge el més digna possible del sector i el territori per despertar el seu interès per invertir a la nostra comarca”, assenyalava.

Entre els diversos temes a anàlisi en la convenció es troben els “Principals reptes de les empreses tèxtils europees. La Comissió Europea i les Polítiques de Cooperació Regionals”; una taula rodona sobre “El rols dels clústers per a la modernització de les empreses tèxtils europees”; “Innovació i tendència”; “Noves oportunitats per a les empreses europees en el mercat global mundial”; o “l’inici de la revolució del tèxtil europeu i la nova indústria tèxtil”, entre d’altres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí