El Ministeri modernitza tres nous sectors dels regadius tradicionals de la Sèquia Reial del Xúquer a Algemesí

0
1048
Imatge de la firma del conveni

Les obres, que suposen una inversió de 5,5 milions d’euros, permetran estalviar més de 2 hectòmetres cúbics anuals d’aigua i es beneficiaran més de 2.500 regants

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través de la societat estatal Acuamed, ha signat un conveni amb la Sèquia Reial del Xúquer que permetrà continuar modernitzant els regadius tradicionals d’aquesta artèria de regadiu de la Comunitat Valenciana, en el marc del Pla d’Actuacions Prioritàries en la demarcació del Xúquer.

En concret, el conveni contempla l’execució de la xarxa de transport dels sectors n. 18 i 19 de la modernització dels regadius tradicionals de la Sèquia Real del Xúquer, a Algemesí.

A més, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, dependent del Ministeri, ha presentat el projecte de la xarxa de transport del sector 10, para la licitació del qual està ultimant els tràmits. Aquest sector afecta als termes municipals de l’Alcudia, Guadassuar i Massalavés, i es finançarà directament amb fons de l’organisme de conca.

Les inversions en els tres sectors suposen una inversió total de 5,5 milions d’euros per a la seua modernització. Els treballs, que beneficiaran directament a més de 2.500 regants i indirectament a tota la conca del Xúquer, permetran un estalvi de més de 2 hectòmetres cúbics anuals d’aigua.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí