El Ministeri d’Indústria nega la concessió d’un milió en ajudes als polígons de Sagunt, que ja busca alternatives

CaixaBank - MyBox

0
1155
Imatge dels representants de Sagunt reunits amb Indústria

L’Ajuntament de Sagunt afirma que intentarà vies alternatives perquè l’Estat ivertisca 3 milions d’euros per revitalitzar els polígons industrials

La delegació de Sagunt que s’ha reunit este dimarts amb el director general d’Indústria, Mario Yuste, s’ha tornat a topar amb la negativa per rebre un milió d’euros per invertir-lo en els polígons industrials, milió d’euros que està “bloquejat”, segons paraules del governm municipal.

L’expedició de Sagunt ha estat encapçalada per Teresa García, delegada de Presidència (Compromís), Guillermo Sampedro (EUPV) i Natalia Antonino (PSPV) de l’equip de govern, i Manuel González (Iniciativa Porteña) de l’oposició.

Davant esta situació l’Ajuntament de Sagunt ja ha anunciat intentarà per vies alternatives que l’Estat invertisca 3 milions d’euros a revitalitzar polígons industrials del municipi i que done solució així al bloqueig d’un milió d’euros, per part del Ministeri d’Hisenda, corresponent al pressupost de 2017. Una de les vies possibles seria accedir a subvencions del Ministeri de Medi ambient, mentre que l’altra seria que es dotara la quantitat econòmica necessària en els pressupostos de l’estat.

La quantitat de 3 milions d’euros seria la corresponent a un milió anual per tres exercicis, de 2016 a 2018 i serviria per a acabar els polígons industrials del Ventorrillo i el de EUCOLSA.

Teresa García ha manifestat que “la solució seria que l’Estat destinara els recursos necessaris per als polígons industrials, de la mateixa manera que la Generalitat Valenciana destina recursos per a ajudar a les empreses. Anem a explorar les diferents alternatives per a atendre les necessitats que té l’ajuntament per a revitalitzar els seus polígons, perquè hem de deixar clar que la Generalitat Valenciana sí que ha habilitat 2’6 milions d’euros per a ajudar a les empreses a reindustrializar-se, però la part destinada a condicionar les infraestructures industrials és la que tenim dificultats per a desenvolupar a causa del bloqueig d’este milió d’euros”.

La delegada de Presidència, Teresa García, ha inclòs també la negociació política per a aconseguir este objectiu: “L’Ajuntament de Sagunt ja havia aprovat una moció per a demanar, tant a la comunitat autònoma com a l’Estat, els recursos necessaris i continuarem treballant i demanant el suport de tots els grups municipals per a poder accedir a estos 3 milions d’euros que necessitem per a condicionar els nostres polígons industrials”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here