Minguet (Compromís) es presenta a Xàtiva atacant a un PSPV que vol «perpetuar-se» i una EU «presonera del seu dogmatisme»

0
1699
Imatge de l'acte de presentació del candidat de Compromís per Xàtiva

El candidat a l’alcaldía per Compromís afirma que «el panorama a Xàtiva és indubtablement millor que fa quatre anys», però que «el meu equip i jo representem la nova política i encara detectem tics de la vella que soterrarem

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Xàtiva, Ferran Minguet, va presentar el passatdissabte en públic el seu preojecte en un acte públic en el que va realitzar durs atacs a PSPV i EUPV, formacions sòcies de Compromís al govern local fins la crisi interna de la formació a nivell xativí que l’ha deixada sense grup municipal.

Així Minguet va obviar l’oposició de dretes de PP i Ciudadanos i va afirmar que se centra en guanyar electorat entre l’esquerra: “el partit clau entre un PSOE sense projecte de ciutat, més preocupat a perpetuar-se que a millorar la vida dels qui ací vivim, i un Miquel Lorente d’una EU que és l’esquerra de fa 30 anys i segueix presonera del seu propi dogmatisme».

En un acte a l’aire lliure celebrat a la Plaça de Sant Francesc es va presentar l’equip de Compromís que tindrà Minguet i que asseguren pretén «arribar amb opcions de disputar al PSOE l’alcaldia en les eleccions del 26 de maig». D’esta forma Mingunet va afirmar que entre les seues propostes estan «ser un alcalde útil que resolga els problemes de les seues veïnes i veïns, i que no solament els escolte, així com ‘Xàtiva primer’, és a dir, posar els interessos de Xàtiva per davant de toti de tots».

El candidat a alcalde, va tindre el suport en l’acte de la Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el Síndic de Compromís Fran Ferri, i la co-portaveu de la coalició, Àgueda Micó. Minguet, que es va definir nacionalista valencià, d’esquerres, ecologista i feminista, va assegurar que «per fi Compromís serà l’engranatge que faça funcionar l’ajuntament».

No obstant el candidat de Compromís també va tindre paraules positives al canvi polític progressista a Xàtiva, així Minguet va manifestar que gràcies al Pacte tripartit de Sant Domenech, «el panorama a Xàtiva és indubtablement millor que fa quatre anys». Però que «el meu equip i jo representem la nova política i encara detectem tics de la vella que soterrarem. Vull igualtat d’oportunitats, transparència, que a les i els veïns ens facen cas de debò a l’Ajuntament i millor qualitat de vida. No vull més clientelismes, amiguismes i ‘enxufismes’. Vull futur i no passat”, va tancar.

Per una altra banda també va fer un toc d’alerta a la participació i combatre alhora a l’abstenció i l’ascens de l’ultradreta demanant «que cap vot de Compromís es quede a casaaquestes eleccions». Així alerta que «l’ultradreta ha obert la porta i vol arrasar tot el que ens ha costat dècades aconseguir. Compromís fonamentalment per nacionalista i d’esquerres és la millor garantia que mai governaran Xàtiva. Si Compromís està fort, no passaran”, va afirmar Minguet.

El candidat a alcalde va avançar a més que aquesta mateixa setmana es convocarà lacomissió executiva electoral local per a començar amb la campanya, i en dies es convocarà a la ciutadania de Xàtiva a la primera jornada de treball oberta per a començar a teixir elprograma. “Hem fet un treball previ i tenim clars els grans temes, però el programa no el farà l’executiva de Compromís, el farem entre totes i tots els veïns que vulguem aportar alguna cosa al nostre poble. Tothom que vulga serà benvingut als grups de debat”. Minguet va recordar que el procés serà vinculant i per tant les idees que es puguen assumir ideològicament seranin corporades automàticament al programa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí