Un milió d’euros per reparar els danys de les pluges a Canals

0
1140
Canals va patir diversos danys per les pluges de novembre i desembre

D’esta quantitat la meitat correspondrien als danys en infraestructures municipals de Canals, i l’altra, als provocats en propietats particulars

L’Ajuntament de Canals ha quantificat en quasi un milió d’euros els danys ocasionats per les fortes pluges de novembre i desembre en paratges i camins de la població. D’aquesta xifra, la meitat correspondrien als danys en infraestructures municipals, i l’altra, als provocats en propietats particulars, concretament en bancals i séquies.

Pel que fa al terme de titularitat municipal afectat, el consistori ja hi ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana, i en concret al pla d’ajudes de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, els 492.264 euros en els quals els tècnics han valorat les pèrdues. Les infraestructures que requereixen actuacions són diferents camins afectats pel pas excessiu d’aigües per barrancs i cunetes, segons ha explicat l’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez. També ha reconegut la gran tasca desenvolupada pel departament d’Urbanisme en l’elaboració de la memòria de les infraestructures afectades.

En la valoració dels danys que ara s’ha remès, se sol·liciten ajudes per a l’actuació en el camí de Mangay, camí de la Llometa de Gil, camí de la Palla, camí de les Moles, camí de Rec Nou, camí de la Casa dels Peons, camí dels Calderons, camí del Racó del Mariquita, i camí de la Penya Roja. La majoria dels danys causats en aquests camins són per acumulació de terra, perill de despreniment i manca d’asfalt. Així mateix, l’acumulació de terra d’arrasament fan necessàries actuacions també al camí de la Vàlvula, camí del Corcot, camí del Mellat i camí del Pla Vell a Cabiscol.

Finalment, al camí de Celedonio, camí del Piquero, camí de Corralet, camí d’Alejandro, camí del Tio Blay, camí de la Llosa, camí de la Lloma, camí de Saurina i al camí de Perucho, les ajudes anirien destinades a la recuperació de la capa de terra superficial.

Per altra banda i pel que fa a les pèrdues en propietats privades del terme municipal, els tècnics de l’ajuntament, han estimat que la quantitat seria de quasi mig milió d’euros en danys i perjudicis. Per aquesta raó, des del consistori es recorda als propietaris agrícoles afectats que podran manifestar aquestes pèrdues a l’ajuntament presentant una instància pel registre general d’entrada, en el que s’haurà d’aportar tota la documentació corresponent com fotografies, documents, etc., amb la finalitat de poder comunicar-ho a les autoritats corresponents. Aquestes ajudes s’hauran de sol·licitar dins del termini dels dos mesos següents des de la seva publicació en el BOE, que va ser el passat 28 de gener de 2017. Les sol·licituds les resoldrà directament el Ministeri de l’Interior.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here